Falafelwrap med hummus och het paprikasås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 24 st
  • 4 stora tortillabröd
  • salladsblad
  • 400 g falaflar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Kålsallad
  • 2 msk sesamfrön
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • Het paprikasås
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 500 g grillade paprikor inlagda, avrunna
  • salt
  • Hummus
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och cayennepeppar
  • vatten

Gör så här

  1. Kålsallad: Rosta sesamfröna till fin färg. Massera kålen med sesamfrön, limesaft, honung och salt.

Het paprikasås:

  1. Stek lök, vitlök, chili i olja under omrörning tills löken är ordentligt mjuk. Tillsätt tomatpuré och spiskummin och stek ytterligare någon minut. Mixa det stekta med paprikorna till en sås. Smaka av med salt.

Hummus:

  1. Mixa kikärterna med citronsaft, sesamolja, spiskummin och vitlök. Smaka av med salt och cayennepeppar. Tillsätt ev vatten för lösare konsistens.
  2. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen. Lägg sallad och kålsalladen på bröden. Klicka på hummus och fördela falafeln ovanpå.
  3. Ringla över paprikasås och toppa med koriander. Vik ihop och grilla ev wrapen i en smörgåsgrill så bröden blir varma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



24 st
  • Ingredienser 24 st
  • 4 stora tortillabröd
  • salladsblad
  • 400 g falaflar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Kålsallad
  • 2 msk sesamfrön
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • Het paprikasås
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 500 g grillade paprikor inlagda, avrunna
  • salt
  • Hummus
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och cayennepeppar
  • vatten

Falafelwrap med hummus och het paprikasås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kålsallad: Rosta sesamfröna till fin färg. Massera kålen med sesamfrön, limesaft, honung och salt.

Het paprikasås:

  1. Stek lök, vitlök, chili i olja under omrörning tills löken är ordentligt mjuk. Tillsätt tomatpuré och spiskummin och stek ytterligare någon minut. Mixa det stekta med paprikorna till en sås. Smaka av med salt.

Hummus:

  1. Mixa kikärterna med citronsaft, sesamolja, spiskummin och vitlök. Smaka av med salt och cayennepeppar. Tillsätt ev vatten för lösare konsistens.
  2. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen. Lägg sallad och kålsalladen på bröden. Klicka på hummus och fördela falafeln ovanpå.
  3. Ringla över paprikasås och toppa med koriander. Vik ihop och grilla ev wrapen i en smörgåsgrill så bröden blir varma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies