Falafel med saffransstekt blomkålsris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Få en skön känsla av mellanöstern genom att bjuda saffransstekt blomkålsris till falafeln. Servera med hemlagad morotshummus och toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 700 g fryst falafel
  • 300 g blomkålsris Hackat & klart
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • granatäppelkärnor, till servering
  • persilja, till servering
  • Morotshummus:
  • 300 g morötter
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 3 msk tahini
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar
  • Dryckestips:
  • Falcon lager alkoholfri

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek blomkål, lök, vitlök, chili och saffran i olja tills blomkålen mjuknat, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Morotshummus:

  1. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Mixa morötter, kikärtor, tahini och spiskummin slätt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Servera falafeln med blomkålsriset och morotshummusen. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Sweet corn kachumbari

(5)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

(42)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

Grillad potatis med tzatziki

(2)

Sweet chililax med ananas och couscous

(16)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 700 g fryst falafel
  • 300 g blomkålsris Hackat & klart
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • granatäppelkärnor, till servering
  • persilja, till servering
  • Morotshummus:
  • 300 g morötter
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 3 msk tahini
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar
  • Dryckestips:
  • Falcon lager alkoholfri

Falafel med saffransstekt blomkålsris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Få en skön känsla av mellanöstern genom att bjuda saffransstekt blomkålsris till falafeln. Servera med hemlagad morotshummus och toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek blomkål, lök, vitlök, chili och saffran i olja tills blomkålen mjuknat, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Morotshummus:

  1. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Mixa morötter, kikärtor, tahini och spiskummin slätt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Servera falafeln med blomkålsriset och morotshummusen. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Sweet corn kachumbari

(5)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

(42)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

Grillad potatis med tzatziki

(2)

Sweet chililax med ananas och couscous

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies