Falafel med pitabröd och rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Fyllda pitabröd med falafel, rödbetor, fefferoni, sallad och gurka som toppas med en vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g fryst falafel
  • 500 g färdigkokta rödbetor, i bitar
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 4 pitabröd
  • 1 dl feferoni
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 gurka, i skivor
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Vitlökssås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • srirachasås

Gör så här

  1. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Blanda rödbetor, olja och salt och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla ev över srirachasås. Servera falafeln med alla tillbehör i pitabröd eller som en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ängamat

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatsås med morot och rotselleri

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Varm sallad med räkor

Betyg
Betyg
(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 700 g fryst falafel
  • 500 g färdigkokta rödbetor, i bitar
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 4 pitabröd
  • 1 dl feferoni
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 gurka, i skivor
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Vitlökssås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • srirachasås

Falafel med pitabröd och rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Fyllda pitabröd med falafel, rödbetor, fefferoni, sallad och gurka som toppas med en vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Blanda rödbetor, olja och salt och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla ev över srirachasås. Servera falafeln med alla tillbehör i pitabröd eller som en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ängamat

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatsås med morot och rotselleri

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Varm sallad med räkor

Betyg
Betyg
(5)