För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Falafel med pitabröd och rödbetor

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Fyllda pitabröd med falafel, rödbetor, fefferoni, sallad och gurka som toppas med en vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g fryst falafel
  • 500 g färdigkokta rödbetor, i bitar
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 4 pitabröd
  • 1 dl feferoni
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 gurka, i skivor
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Vitlökssås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • srirachasås

Gör så här

  1. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Blanda rödbetor, olja och salt och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla ev över srirachasås. Servera falafeln med alla tillbehör i pitabröd eller som en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsås med morot och rotselleri

(11)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(15)

Pumpapaj

(14)

Köttfärssås på nytt sätt

(20)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 700 g fryst falafel
  • 500 g färdigkokta rödbetor, i bitar
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 4 pitabröd
  • 1 dl feferoni
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 gurka, i skivor
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Vitlökssås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • srirachasås

Falafel med pitabröd och rödbetor

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Fyllda pitabröd med falafel, rödbetor, fefferoni, sallad och gurka som toppas med en vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Blanda rödbetor, olja och salt och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla ev över srirachasås. Servera falafeln med alla tillbehör i pitabröd eller som en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsås med morot och rotselleri

(11)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(15)

Pumpapaj

(14)

Köttfärssås på nytt sätt

(20)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

(19)