Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Goda färdiga falafels smaksatta med persilja och chili serveras i pitabröd, toppade med gurksalsa och limeyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g falafel
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
  • Gurksalsa
  • 2 avokado, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • granatäppelkärnor
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, pressad saft
  • Limeyoghurt
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.

Gurksalsa:

  1. Blanda avokado, gurka, granatäppelkärnor, mango chutney och mynta till en salsa. Smaka av med limesaft och salt.

Limeyoghurt:

  1. Rör i hop skal och saft av lime med yoghurt. Fyll pitabröden om vartannat med falafel, salsa och limeyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gormetrulle

(23)

Klassiska falafel

(58)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Chorizo med potatissallad

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g falafel
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
  • Gurksalsa
  • 2 avokado, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • granatäppelkärnor
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, pressad saft
  • Limeyoghurt
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 dl yoghurt 10%

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Goda färdiga falafels smaksatta med persilja och chili serveras i pitabröd, toppade med gurksalsa och limeyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.

Gurksalsa:

  1. Blanda avokado, gurka, granatäppelkärnor, mango chutney och mynta till en salsa. Smaka av med limesaft och salt.

Limeyoghurt:

  1. Rör i hop skal och saft av lime med yoghurt. Fyll pitabröden om vartannat med falafel, salsa och limeyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gormetrulle

(23)

Klassiska falafel

(58)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Chorizo med potatissallad

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies