Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Goda färdiga falafels smaksatta med persilja och chili serveras i pitabröd, toppade med gurksalsa och limeyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g falafel
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
  • Gurksalsa
  • 2 avokado, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • granatäppelkärnor
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, pressad saft
  • Limeyoghurt
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.

Gurksalsa:

  1. Blanda avokado, gurka, granatäppelkärnor, mango chutney och mynta till en salsa. Smaka av med limesaft och salt.

Limeyoghurt:

  1. Rör i hop skal och saft av lime med yoghurt. Fyll pitabröden om vartannat med falafel, salsa och limeyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(187)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g falafel
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
  • Gurksalsa
  • 2 avokado, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • granatäppelkärnor
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, pressad saft
  • Limeyoghurt
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 dl yoghurt 10%

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Goda färdiga falafels smaksatta med persilja och chili serveras i pitabröd, toppade med gurksalsa och limeyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.

Gurksalsa:

  1. Blanda avokado, gurka, granatäppelkärnor, mango chutney och mynta till en salsa. Smaka av med limesaft och salt.

Limeyoghurt:

  1. Rör i hop skal och saft av lime med yoghurt. Fyll pitabröden om vartannat med falafel, salsa och limeyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(187)