Fajitas med mexikansk kålsallad

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Vi vet alla att fredagsmiddagen för många är tacos. Här kommer en till variant av god Tex Mex. Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • smör, till stekning
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 200 g tortillachips
  • 1 burk Tex mex salsa
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • gräddfil
  • Kålsallad:
  • 200 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.
  3. Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.

Tips

För mindre kompakt färs – förvara i rumstemperatur i 10–15 min innan tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karla

2019-11-09

Super god enkelt och barnen gillar kålsalladen.

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karibisk köttgryta

(12)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • smör, till stekning
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 200 g tortillachips
  • 1 burk Tex mex salsa
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • gräddfil
  • Kålsallad:
  • 200 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Fajitas med mexikansk kålsallad

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Vi vet alla att fredagsmiddagen för många är tacos. Här kommer en till variant av god Tex Mex. Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.
  3. Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.

Tips

För mindre kompakt färs – förvara i rumstemperatur i 10–15 min innan tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karla

2019-11-09

Super god enkelt och barnen gillar kålsalladen.

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karibisk köttgryta

(12)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies