Fajitas med mexikansk kålsallad

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Vi vet alla att fredagsmiddagen för många är tacos. Här kommer en till variant av god Tex Mex. Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • smör, till stekning
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 200 g tortillachips
  • 1 burk Tex mex salsa
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • gräddfil
  • lime, i klyftor
  • Kålsallad:
  • 200 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.
  3. Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.

Tips

För mindre kompakt färs – förvara i rumstemperatur i 10–15 min innan tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(9)

Klassisk lasagne

(64)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • smör, till stekning
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 200 g tortillachips
  • 1 burk Tex mex salsa
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • gräddfil
  • lime, i klyftor
  • Kålsallad:
  • 200 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Fajitas med mexikansk kålsallad

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Vi vet alla att fredagsmiddagen för många är tacos. Här kommer en till variant av god Tex Mex. Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.
  3. Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.

Tips

För mindre kompakt färs – förvara i rumstemperatur i 10–15 min innan tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(9)

Klassisk lasagne

(64)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies