Fajitamarinerad fläskfilé på spett
  • Tid 1 tim
  • Ugn 250º-Grill

Fajitamarinerad fläskfilé på spett

2.96 (23 betyg)

Kycklingspett i brödrulle med god tomatsallad.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 250º-Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 30 g fajita kryddmix
  • träspett, eventuellt
  • 1 kruka koriander
Stekt bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl matyoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja till stekning
Tomatsallad:
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 grön paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saften av
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa ev fläskfilén och skär den i tärningar 2–3 cm stora. Blanda yoghurt och kryddmix och låt köttet marinera i blandningen minst 30 min, gärna längre.

Stekt bröd

  1. 1

    Blanda ihop de torra ingredienserna till brödet i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och arbeta ihop till en kladdig deg. Mjöla in händer och bakbord ordentligt. Forma till platta bröd och stek i rikligt med olja på medelvärme ca 3 min per sida.

  2. 2

    Trä det marinerade köttet på spett och lägg dem på oljad plåt. Grilla högt upp i ugnen 7–8 min, vänd efter halva tiden.

Till servering

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till salladen. Servera spetten i bröd med tomatsallad och färsk koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar