Fajitamarinerad fläskfilé på spett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Kycklingspett i brödrulle med god tomatsallad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 30 g fajita kryddmix
  • träspett, eventuellt
  • 1 kruka koriander
  • Stekt bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl matyoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 grön paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saften av
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Putsa ev fläskfilén och skär den i tärningar 2–3 cm stora. Blanda yoghurt och kryddmix och låt köttet marinera i blandningen minst 30 min, gärna längre.

Stekt bröd

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till brödet i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och arbeta ihop till en kladdig deg. Mjöla in händer och bakbord ordentligt. Forma till platta bröd och stek i rikligt med olja på medelvärme ca 3 min per sida.
  2. Trä det marinerade köttet på spett och lägg dem på oljad plåt. Grilla högt upp i ugnen 7–8 min, vänd efter halva tiden.

Till servering

  1. Blanda ihop ingredienserna till salladen. Servera spetten i bröd med tomatsallad och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 30 g fajita kryddmix
  • träspett, eventuellt
  • 1 kruka koriander
  • Stekt bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl matyoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 grön paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saften av
  • svartpeppar
  • salt

Fajitamarinerad fläskfilé på spett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Kycklingspett i brödrulle med god tomatsallad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa ev fläskfilén och skär den i tärningar 2–3 cm stora. Blanda yoghurt och kryddmix och låt köttet marinera i blandningen minst 30 min, gärna längre.

Stekt bröd

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till brödet i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och arbeta ihop till en kladdig deg. Mjöla in händer och bakbord ordentligt. Forma till platta bröd och stek i rikligt med olja på medelvärme ca 3 min per sida.
  2. Trä det marinerade köttet på spett och lägg dem på oljad plåt. Grilla högt upp i ugnen 7–8 min, vänd efter halva tiden.

Till servering

  1. Blanda ihop ingredienserna till salladen. Servera spetten i bröd med tomatsallad och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)