Fajita med strimlad biff och bönsalsa

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

Fyll tortillabrödet med svarta bönor, lövbiff, parika och lök för riktig Tex-mex känsla.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 msk smör eller olja
  • salt och peppar
  • 400 g strimlad lövbiff eller annan biff
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 2 hackade tomater
  • 300 g majskorn på burk
  • 200 g grönsallad
  • 4 mjuka, stora tortillabröd
  • Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 tärnad paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald spiskummin eller koriander

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olja i en panna och stek försiktigt champinjonerna. Lägg dem sedan åt sidan. Salta och peppra köttet, stek det med kajennpeppar och tillsätt sojan.
  2. Lägg upp kött, svamp, grönsaker och salsa i olika skålar på bordet. Värm bröden i ugnen cirka 10 minuter och fyll dem sedan med de olika tillbehören.

Svart bönsalsa

  1. Skölj bönorna ordentligt och blanda ihop ingredienserna i en skål.
  2. Servera eventuellt med en klick grekisk yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



marie

2013-05-06

Jättegott och lätt att svänga ihop nu gillar inte alla i familjen (jag) inte koriander men då plockade jag bort lite bönsalsa innan jag la i koriandern.

Liknande recept

Helstekt biff med bönsallad - Coop

(11)

Bönköttbullar med gräddsås - Coop

(16)

Traditionell chili - Coop

(49)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås - Coop

(10)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan - Coop

(3)

Gryta à la chili con Karin - Coop

(13)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad - Coop

(32)

Tacotårta med nachos - Coop

(6)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 msk smör eller olja
  • salt och peppar
  • 400 g strimlad lövbiff eller annan biff
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 2 hackade tomater
  • 300 g majskorn på burk
  • 200 g grönsallad
  • 4 mjuka, stora tortillabröd
  • Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 tärnad paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald spiskummin eller koriander

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

Fyll tortillabrödet med svarta bönor, lövbiff, parika och lök för riktig Tex-mex känsla.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olja i en panna och stek försiktigt champinjonerna. Lägg dem sedan åt sidan. Salta och peppra köttet, stek det med kajennpeppar och tillsätt sojan.
  2. Lägg upp kött, svamp, grönsaker och salsa i olika skålar på bordet. Värm bröden i ugnen cirka 10 minuter och fyll dem sedan med de olika tillbehören.

Svart bönsalsa

  1. Skölj bönorna ordentligt och blanda ihop ingredienserna i en skål.
  2. Servera eventuellt med en klick grekisk yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



marie

2013-05-06

Jättegott och lätt att svänga ihop nu gillar inte alla i familjen (jag) inte koriander men då plockade jag bort lite bönsalsa innan jag la i koriandern.

Liknande recept

Helstekt biff med bönsallad - Coop

(11)

Bönköttbullar med gräddsås - Coop

(16)

Traditionell chili - Coop

(49)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås - Coop

(10)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan - Coop

(3)

Gryta à la chili con Karin - Coop

(13)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad - Coop

(32)

Tacotårta med nachos - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies