För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

Fyll tortillabrödet med svarta bönor, lövbiff, parika och lök för riktig Tex-mex känsla.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 msk smör eller olja
  • salt och peppar
  • 400 g strimlad lövbiff eller annan biff
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 2 hackade tomater
  • 300 g majskorn på burk
  • 200 g grönsallad
  • 4 mjuka, stora tortillabröd
  • Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 tärnad paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald spiskummin eller koriander

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olja i en panna och stek försiktigt champinjonerna. Lägg dem sedan åt sidan. Salta och peppra köttet, stek det med kajennpeppar och tillsätt sojan.
  2. Lägg upp kött, svamp, grönsaker och salsa i olika skålar på bordet. Värm bröden i ugnen cirka 10 minuter och fyll dem sedan med de olika tillbehören.

Svart bönsalsa

  1. Skölj bönorna ordentligt och blanda ihop ingredienserna i en skål.
  2. Servera eventuellt med en klick grekisk yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



marie

2013-05-06

Jättegott och lätt att svänga ihop nu gillar inte alla i familjen (jag) inte koriander men då plockade jag bort lite bönsalsa innan jag la i koriandern.

Liknande recept

Barnens chili con carne

(37)

Traditionell chili

(49)

Helstekt biff med bönsallad

(11)

Rosépepparfilé

(44)

Gryta à la chili con Karin

(13)

Tacotårta med nachos

(6)

Bönköttbullar med gräddsås

(23)

Bönköttbullar

(7)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 msk smör eller olja
  • salt och peppar
  • 400 g strimlad lövbiff eller annan biff
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 2 hackade tomater
  • 300 g majskorn på burk
  • 200 g grönsallad
  • 4 mjuka, stora tortillabröd
  • Svart bönsalsa:
  • 400 g svarta bönor
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 tärnad paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald spiskummin eller koriander

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

Fyll tortillabrödet med svarta bönor, lövbiff, parika och lök för riktig Tex-mex känsla.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olja i en panna och stek försiktigt champinjonerna. Lägg dem sedan åt sidan. Salta och peppra köttet, stek det med kajennpeppar och tillsätt sojan.
  2. Lägg upp kött, svamp, grönsaker och salsa i olika skålar på bordet. Värm bröden i ugnen cirka 10 minuter och fyll dem sedan med de olika tillbehören.

Svart bönsalsa

  1. Skölj bönorna ordentligt och blanda ihop ingredienserna i en skål.
  2. Servera eventuellt med en klick grekisk yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



marie

2013-05-06

Jättegott och lätt att svänga ihop nu gillar inte alla i familjen (jag) inte koriander men då plockade jag bort lite bönsalsa innan jag la i koriandern.

Liknande recept

Barnens chili con carne

(37)

Traditionell chili

(49)

Helstekt biff med bönsallad

(11)

Rosépepparfilé

(44)

Gryta à la chili con Karin

(13)

Tacotårta med nachos

(6)

Bönköttbullar med gräddsås

(23)

Bönköttbullar

(7)