
Entrecôte gangnam style
Betyg (1-5):
Många ingredienser, men det är en lättlagad koreansk rätt med god sås.
Tillagningstid: 50 minuter + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g hängmörad entrecôte, 4 tjocka skivor
- 1 msk olja
- Marinad:
- 1 dl japansk soja
- 3 msk vitt vin
- 2 msk sesamolja
- 3 msk strösocker
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 rivet riktigt moget päron
- 1 strimlad gul lök
- Chilipastesås:
- 36 g misopaste, 3 påsar
- 2 msk ljus sirap
- 3 msk paprikapulver
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk risvinäger
- Till servering:
- 3 dl rundkornigt ris
- 2 krukor krispsallad
- Marinerade grönsaker tex marinerade böngroddar, rädisor med sesam och chilipicklad gurka
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd runt köttet i marinaden och täck med plastfolie. Marinera minst 1 tim i kylskåp, gärna över natten.
Chilipastesås
- Blanda alla ingredienser till chilipastesåsen. Låt vila under natten så att smakerna hinner komma fram. (Håller i kylskåp i minst en vecka).
Till servering
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Innertemperaturen ska vara 56° för en rosa kärna. Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
- Denna rätt äts med händerna. Använd salladsblad och fyll med ris, kött, sås och de marinerade grönsakerna och bönorna.
Liknande recept
Entrecôte gangnam style
Betyg (1-5):
Många ingredienser, men det är en lättlagad koreansk rätt med god sås.
Tillagningstid: 50 minuter + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd runt köttet i marinaden och täck med plastfolie. Marinera minst 1 tim i kylskåp, gärna över natten.
Chilipastesås
- Blanda alla ingredienser till chilipastesåsen. Låt vila under natten så att smakerna hinner komma fram. (Håller i kylskåp i minst en vecka).
Till servering
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Innertemperaturen ska vara 56° för en rosa kärna. Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
- Denna rätt äts med händerna. Använd salladsblad och fyll med ris, kött, sås och de marinerade grönsakerna och bönorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-08
Marinaden till köttet och såsen är supergod!
2015-03-07
Jättefrächt men kör färska grönsaker. Prövade med picklade första gången men tyckte att det blev för många lika smaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sabrina
2019-11-08
Marinaden till köttet och såsen är supergod!
Lille-Mor
2015-03-07
Jättefrächt men kör färska grönsaker. Prövade med picklade första gången men tyckte att det blev för många lika smaker.