För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Entrecôte gangnam style

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Många ingredienser, men det är en lättlagad koreansk rätt med god sås.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g hängmörad entrecôte, 4 tjocka skivor
  • 1 msk olja
  • Marinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk strösocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 rivet riktigt moget päron
  • 1 strimlad gul lök
  • Chilipastesås:
  • 36 g misopaste, 3 påsar
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • Till servering:
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 2 krukor krispsallad
  • Marinerade grönsaker tex marinerade böngroddar, rädisor med sesam och chilipicklad gurka

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd runt köttet i marinaden och täck med plastfolie. Marinera minst 1 tim i kylskåp, gärna över natten.

Chilipastesås

  1. Blanda alla ingredienser till chilipastesåsen. Låt vila under natten så att smakerna hinner komma fram. (Håller i kylskåp i minst en vecka).

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Innertemperaturen ska vara 56° för en rosa kärna. Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
  3. Denna rätt äts med händerna. Använd salladsblad och fyll med ris, kött, sås och de marinerade grönsakerna och bönorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabrina

2019-11-08

Marinaden till köttet och såsen är supergod!

Lille-Mor

2015-03-07

Jättefrächt men kör färska grönsaker. Prövade med picklade första gången men tyckte att det blev för många lika smaker.

Liknande recept

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(7)

Indiskt kryddris

(17)

Fyllda auberginer

(24)

Japansk färs- och kålpanna

(10)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Mozzarellabowl

(16)

Risfyllda grönsaker

(1)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(10)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g hängmörad entrecôte, 4 tjocka skivor
  • 1 msk olja
  • Marinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk strösocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 rivet riktigt moget päron
  • 1 strimlad gul lök
  • Chilipastesås:
  • 36 g misopaste, 3 påsar
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • Till servering:
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 2 krukor krispsallad
  • Marinerade grönsaker tex marinerade böngroddar, rädisor med sesam och chilipicklad gurka

Entrecôte gangnam style

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Många ingredienser, men det är en lättlagad koreansk rätt med god sås.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Vänd runt köttet i marinaden och täck med plastfolie. Marinera minst 1 tim i kylskåp, gärna över natten.

Chilipastesås

  1. Blanda alla ingredienser till chilipastesåsen. Låt vila under natten så att smakerna hinner komma fram. (Håller i kylskåp i minst en vecka).

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Innertemperaturen ska vara 56° för en rosa kärna. Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
  3. Denna rätt äts med händerna. Använd salladsblad och fyll med ris, kött, sås och de marinerade grönsakerna och bönorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabrina

2019-11-08

Marinaden till köttet och såsen är supergod!

Lille-Mor

2015-03-07

Jättefrächt men kör färska grönsaker. Prövade med picklade första gången men tyckte att det blev för många lika smaker.

Liknande recept

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(7)

Indiskt kryddris

(17)

Fyllda auberginer

(24)

Japansk färs- och kålpanna

(10)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Mozzarellabowl

(16)

Risfyllda grönsaker

(1)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(10)