För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Enkelt morotsbröd

Betyg (1-5):
3.42 (36 betyg)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ebba

2014-01-13

Mycket saftigt!

Liknande recept

Julbröd med frukt och kross

(26)

Äppelklyftor

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(6)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Mango passion smoothie

(9)

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Äppelcalzone

(11)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse

Enkelt morotsbröd

Betyg (1-5):
3.42 (36 betyg)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ebba

2014-01-13

Mycket saftigt!

Liknande recept

Julbröd med frukt och kross

(26)

Äppelklyftor

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(6)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Mango passion smoothie

(9)

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Äppelcalzone

(11)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)