Enkelt morotsbröd

Betyg (1-5):
3.42 (36 betyg)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ebba

2014-01-13

Mycket saftigt!

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Äppelklyftor

(0)

Äppelcalzone

(11)

Saffransscones och fikonmarmelad

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango passion smoothie

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse

Enkelt morotsbröd

Betyg (1-5):
3.42 (36 betyg)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ebba

2014-01-13

Mycket saftigt!

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Äppelklyftor

(0)

Äppelcalzone

(11)

Saffransscones och fikonmarmelad

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango passion smoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies