Enkel kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

Kladdkaka är hela svenska folkets klassiker. Här i lite ny skepnad med grahamsmjöl och kokos, enkel att baka - perfekt till fika och kalas!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl grahamsmjöl
  • 0.75 dl kokos
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl flytande margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en pajform, 24-26 cm i diameter.
  3. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och häll i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen 15– 20 min. Kakans mitt ska vara lite lös.
  5. Låt kakan svalna och pudra med florsocker vid servering.

Tips

Bröa gärna formen med kokos. Servera med grädde och bär.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sol-gun

2014-11-09

Vispa grädde , la på mandariner i burk, på toppen gjorde jag en maräng och la på.

sol-gun

2014-07-03

Den var god har gjort den två ggr nu, jag la på jordgubbar och vanlij glass till gott

Sara

2014-06-05

För den som gillar kokos är det här en variant på kladdkaka som kommit för att stanna! Supergott :)

Liknande recept

Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(479)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl grahamsmjöl
  • 0.75 dl kokos
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl flytande margarin

Enkel kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

Kladdkaka är hela svenska folkets klassiker. Här i lite ny skepnad med grahamsmjöl och kokos, enkel att baka - perfekt till fika och kalas!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en pajform, 24-26 cm i diameter.
  3. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och häll i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen 15– 20 min. Kakans mitt ska vara lite lös.
  5. Låt kakan svalna och pudra med florsocker vid servering.

Tips

Bröa gärna formen med kokos. Servera med grädde och bär.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sol-gun

2014-11-09

Vispa grädde , la på mandariner i burk, på toppen gjorde jag en maräng och la på.

sol-gun

2014-07-03

Den var god har gjort den två ggr nu, jag la på jordgubbar och vanlij glass till gott

Sara

2014-06-05

För den som gillar kokos är det här en variant på kladdkaka som kommit för att stanna! Supergott :)

Liknande recept

Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(479)