För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Enkel fiskgratäng

Betyg (1-5):
4.13 (15 betyg)

En fiskgratäng med torsk, broccoli och fetaost som är krämigt god och superenkel att laga. Servera med kokt potatis och fräsch tomatsallad.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskrygg
  • 1 kg potatis
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g purjolök, finstrimlad
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Till- laga mitt i ugnen ca 25 min.

Tomatsallad:

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Tips

Ta tempen på fisken, den är klar vid 55°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(38)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(6)

Laxfilé med romsås

(10)

Klassisk strömmingslåda

(3)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(32)

Honey and mustard fisk i ugn

(21)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g torskrygg
  • 1 kg potatis
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g purjolök, finstrimlad
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Enkel fiskgratäng

Betyg (1-5):
4.13 (15 betyg)

En fiskgratäng med torsk, broccoli och fetaost som är krämigt god och superenkel att laga. Servera med kokt potatis och fräsch tomatsallad.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Till- laga mitt i ugnen ca 25 min.

Tomatsallad:

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Tips

Ta tempen på fisken, den är klar vid 55°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(38)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(6)

Laxfilé med romsås

(10)

Klassisk strömmingslåda

(3)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(32)

Honey and mustard fisk i ugn

(21)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)