Dubbel ostburgare med hemgjord bbq-sås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Prova på att laga en egen barbequesås till ostburgaren, det blir garanterad succé. Forma färsen så alla får två burgare var. Det känns på något sätt lite lyxigare!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 100 g lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 msk senap
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, skivad
  • Bbq-sås:
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till bbq-såsen.
  2. Dela färsen i 8 bitar och forma till runda bollar. Forma bollarna till burgare och krydda med salt och peppar. Skär osten i skivor.
  3. Grilla eller stek burgarna hastigt på hög värme till fin färg. Lägg ost på hälften av burgarna och fortsätt grilla tills osten smält.
  4. Grilla bröden. Fyll varje bröd med ketchup, senap, sallad, två burgare, bbq-sås och lök.

Tips

Välj gärna vår egen naturbetesfärs på rulle!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Brunchplåt - Coop

(33)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek - Coop

(7)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 100 g lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 msk senap
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, skivad
  • Bbq-sås:
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt

Dubbel ostburgare med hemgjord bbq-sås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Prova på att laga en egen barbequesås till ostburgaren, det blir garanterad succé. Forma färsen så alla får två burgare var. Det känns på något sätt lite lyxigare!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till bbq-såsen.
  2. Dela färsen i 8 bitar och forma till runda bollar. Forma bollarna till burgare och krydda med salt och peppar. Skär osten i skivor.
  3. Grilla eller stek burgarna hastigt på hög värme till fin färg. Lägg ost på hälften av burgarna och fortsätt grilla tills osten smält.
  4. Grilla bröden. Fyll varje bröd med ketchup, senap, sallad, två burgare, bbq-sås och lök.

Tips

Välj gärna vår egen naturbetesfärs på rulle!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Brunchplåt - Coop

(33)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies