Dopp i grytan

Dopp i grytan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Dopp i grytan är en fin gammal svensk tradition som hör till varje julfirande. Använd spadet från kokt eller ugnsbakad julskinka och koka till smakrik buljong att doppa vörtbröd, knäckebröd eller jullimpa i.

Tillagningstid: 20 min
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • spad från ugnsbakad eller kokt julskinka
  • vatten eller buljong att spä med
  • lagerblad
  • kryddpepparkorn
  • salt
  • Till servering:
  • vörtbröd eller doppbulle

Gör så här

  1. Sila ev spadet. Koka ihop skinkspadet om det behöver bli mer mustigt och smakrikt. Eller spä med vatten eller buljong om det är för salt eller för liten mängd. Lägg gärna i lagerblad och några kryddpepparkorn
  2. Servera doppspadet riktigt hett. Lägg i skivat vörtbröd. Ta upp det med hålslev när det sugit åt sig av spadet. Bjud doppet tillsammans med övrig julmat.

Tips

För att få magert dopp, låt spadet kallna och tag bort fettkakan som bildas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-12-22

Mitt spad blev mörkt efter ugnsbakningen, varför

Liknande recept

Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Dopp i grytan
6 st
  • Ingredienser (6)
  • spad från ugnsbakad eller kokt julskinka
  • vatten eller buljong att spä med
  • lagerblad
  • kryddpepparkorn
  • salt
  • Till servering:
  • vörtbröd eller doppbulle

Dopp i grytan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Dopp i grytan är en fin gammal svensk tradition som hör till varje julfirande. Använd spadet från kokt eller ugnsbakad julskinka och koka till smakrik buljong att doppa vörtbröd, knäckebröd eller jullimpa i.

Tillagningstid: 20 min
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sila ev spadet. Koka ihop skinkspadet om det behöver bli mer mustigt och smakrikt. Eller spä med vatten eller buljong om det är för salt eller för liten mängd. Lägg gärna i lagerblad och några kryddpepparkorn
  2. Servera doppspadet riktigt hett. Lägg i skivat vörtbröd. Ta upp det med hålslev när det sugit åt sig av spadet. Bjud doppet tillsammans med övrig julmat.

Tips

För att få magert dopp, låt spadet kallna och tag bort fettkakan som bildas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-12-22

Mitt spad blev mörkt efter ugnsbakningen, varför

Liknande recept

Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)