Dinkelpinnar med sesamfrön

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En variant av dem spröda italienska brödpinnarna Grissini.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Blanda i olja, salt, basilika och nästan allt mjöl och knåda till en smidig deg eller kör allt i matberedare. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  2. Kavla ut degen till en platta ca 35 x 25 cm. Sporra eller skär ut långa stänger från långsidan. Vrid dem lite och lägg på plåtar (ca 10 st pinnar per plåt), smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 15 minuter.
  3. Pensla med mjölk och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Låt dem gärna torka lite i ugnens eftervärme.

Servering

Servera som tilltugg med Färskoströra med örter.

Tips

Den färska basilikan går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Superfröiga piroger - Coop

(26)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Pitabröd med pumpakärnor - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk sesamfrön

Dinkelpinnar med sesamfrön

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En variant av dem spröda italienska brödpinnarna Grissini.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Blanda i olja, salt, basilika och nästan allt mjöl och knåda till en smidig deg eller kör allt i matberedare. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  2. Kavla ut degen till en platta ca 35 x 25 cm. Sporra eller skär ut långa stänger från långsidan. Vrid dem lite och lägg på plåtar (ca 10 st pinnar per plåt), smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 15 minuter.
  3. Pensla med mjölk och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Låt dem gärna torka lite i ugnens eftervärme.

Servering

Servera som tilltugg med Färskoströra med örter.

Tips

Den färska basilikan går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Superfröiga piroger - Coop

(26)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Pitabröd med pumpakärnor - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies