För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.
  2. Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.
  3. Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(44)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Rödbetspytt

(12)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.
  2. Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.
  3. Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(44)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Rödbetspytt

(12)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)