
Dhal aloo
Betyg (1-5):
Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 1.5 dl röda linser
- 3 msk olja
- 1 tsk gula senapskorn
- 0.5 tsk vindaloo curry
- 1 msk riven, färsk ingefära
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 400 g skalade tomater på burk
- 5 dl vatten
- 8 tärnade mjöliga potatisar
- 1 tsk salt
- Till garnering:
- 0.5 dl hela blad från färsk koriander
Gör så här
- Skölj linserna väl i flera vatten.
- Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
- Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.
- Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
- Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.
Servering
Servera med basmatiris.
Liknande recept
Dhal aloo
Betyg (1-5):
Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj linserna väl i flera vatten.
- Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
- Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.
- Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
- Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.
Servering
Servera med basmatiris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!