Dhal aloo

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.5 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 0.5 tsk vindaloo curry
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 5 dl vatten
  • 8 tärnade mjöliga potatisar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • 0.5 dl hela blad från färsk koriander

Gör så här

  1. Skölj linserna väl i flera vatten.
  2. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
  3. Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.
  4. Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
  5. Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.

Servering

Servera med basmatiris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Barnens bästa linssoppa

(14)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 0.5 tsk vindaloo curry
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 5 dl vatten
  • 8 tärnade mjöliga potatisar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • 0.5 dl hela blad från färsk koriander

Dhal aloo

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj linserna väl i flera vatten.
  2. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
  3. Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.
  4. Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
  5. Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.

Servering

Servera med basmatiris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Barnens bästa linssoppa

(14)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies