Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg (1-5):
4.37 (19 betyg)

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 6 tacoskal
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • Mascarponekräm:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Till servering:
  • färska blåbär och hallon
  • citronmeliss eller mynta
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.
  2. Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2019-04-11

Supergott! Jag hade Smaka på Coop-köket den veckan vi bjöd på detta i Landskrona, och det var sååå uppskattat av kunderna! I skrivande stund håller jag på att baka en glutenfri tårta, där mascarponekrämen kommer ingå som ett lager mellan tårtbottnarna :)

Lisbeth

2019-03-04

Jättegott, fick provsmaka på Coop i Landskrona.

Petra Madeleine

2019-03-03

Fick provsmaka på stora Coop Märsta. Supergott!

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Fetaostkräm med hallonsås

(0)

Cheesecake i glas med färska hallon

(189)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 tacoskal
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • Mascarponekräm:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Till servering:
  • färska blåbär och hallon
  • citronmeliss eller mynta
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg (1-5):
4.37 (19 betyg)

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.
  2. Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2019-04-11

Supergott! Jag hade Smaka på Coop-köket den veckan vi bjöd på detta i Landskrona, och det var sååå uppskattat av kunderna! I skrivande stund håller jag på att baka en glutenfri tårta, där mascarponekrämen kommer ingå som ett lager mellan tårtbottnarna :)

Lisbeth

2019-03-04

Jättegott, fick provsmaka på Coop i Landskrona.

Petra Madeleine

2019-03-03

Fick provsmaka på stora Coop Märsta. Supergott!

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Fetaostkräm med hallonsås

(0)

Cheesecake i glas med färska hallon

(189)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies