Dansk gubbröra

Betyg (1-5):
3.1 (29 betyg)

Matjessill, färskpotatis, ägg och smör. Kan man få ett bättre pålägg på brödet?

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 125 g avrunnen matjessill, i små bitar
  • 1 msk spad från matjessillen
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 75 g smör
  • 0.5 finhackad gul lök

Gör så här

  1. Lägg matjessill och spad i en skål. Riv potatisen oskalad på ett rivjärn och lägg i skålen. (Största delen av skalet blir kvar i handen.) Mosa äggen med en gaffel och lägg i skålen. Tillsätt gräslöken.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i löken. Låt koka någon minut så att löken blir mjuk och smöret brynt.Häll den varma smör- och lökblandningen över sillröran och rör ihop.

Servering

Servera med knäckebröd eller danskt rågbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-06-27

Lättlagat och jättegott.

mathilde

2013-06-18

mycket gott, tveksamt om det är danskt. de har inte matjessill i dk.

Alpo

2013-06-18

Gott gotti gott gott

Anita

2012-06-20

Förslag på förätt

Liknande recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(5)

Rödbetsfrittata

(0)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(1)

Jordärtskocksbröd

(1)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 125 g avrunnen matjessill, i små bitar
  • 1 msk spad från matjessillen
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 75 g smör
  • 0.5 finhackad gul lök

Dansk gubbröra

Betyg (1-5):
3.1 (29 betyg)

Matjessill, färskpotatis, ägg och smör. Kan man få ett bättre pålägg på brödet?

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg matjessill och spad i en skål. Riv potatisen oskalad på ett rivjärn och lägg i skålen. (Största delen av skalet blir kvar i handen.) Mosa äggen med en gaffel och lägg i skålen. Tillsätt gräslöken.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i löken. Låt koka någon minut så att löken blir mjuk och smöret brynt.Häll den varma smör- och lökblandningen över sillröran och rör ihop.

Servering

Servera med knäckebröd eller danskt rågbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-06-27

Lättlagat och jättegott.

mathilde

2013-06-18

mycket gott, tveksamt om det är danskt. de har inte matjessill i dk.

Alpo

2013-06-18

Gott gotti gott gott

Anita

2012-06-20

Förslag på förätt

Liknande recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(5)

Rödbetsfrittata

(0)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(1)

Jordärtskocksbröd

(1)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies