För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dansk gubbröra

Betyg (1-5):
3.21 (33 betyg)

Matjessill, färskpotatis, ägg och smör. Kan man få ett bättre pålägg på brödet?

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g avrunnen matjessill, i små bitar
  • 1 msk spad från matjessillen
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 75 g smör
  • 0.5 finhackad gul lök

Gör så här

  1. Lägg matjessill och spad i en skål. Riv potatisen oskalad på ett rivjärn och lägg i skålen. (Största delen av skalet blir kvar i handen.) Mosa äggen med en gaffel och lägg i skålen. Tillsätt gräslöken.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i löken. Låt koka någon minut så att löken blir mjuk och smöret brynt.Häll den varma smör- och lökblandningen över sillröran och rör ihop.

Servering

Servera med knäckebröd eller danskt rågbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-06-27

Lättlagat och jättegott.

mathilde

2013-06-18

mycket gott, tveksamt om det är danskt. de har inte matjessill i dk.

Alpo

2013-06-18

Gott gotti gott gott

Anita

2012-06-20

Förslag på förätt

Liknande recept

Laxsnittar med forellrom

(15)

Minipizza med sardeller

(10)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 125 g avrunnen matjessill, i små bitar
  • 1 msk spad från matjessillen
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 75 g smör
  • 0.5 finhackad gul lök

Dansk gubbröra

Betyg (1-5):
3.21 (33 betyg)

Matjessill, färskpotatis, ägg och smör. Kan man få ett bättre pålägg på brödet?

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg matjessill och spad i en skål. Riv potatisen oskalad på ett rivjärn och lägg i skålen. (Största delen av skalet blir kvar i handen.) Mosa äggen med en gaffel och lägg i skålen. Tillsätt gräslöken.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i löken. Låt koka någon minut så att löken blir mjuk och smöret brynt.Häll den varma smör- och lökblandningen över sillröran och rör ihop.

Servering

Servera med knäckebröd eller danskt rågbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2013-06-27

Lättlagat och jättegott.

mathilde

2013-06-18

mycket gott, tveksamt om det är danskt. de har inte matjessill i dk.

Alpo

2013-06-18

Gott gotti gott gott

Anita

2012-06-20

Förslag på förätt

Liknande recept

Laxsnittar med forellrom

(15)

Minipizza med sardeller

(10)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)