Dal tadka (linsgryta)

Betyg (1-5):
3.9 (20 betyg)

Dal är en klassisk indisk vegorätt med linser som passar på alla middagsbord.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 hackade gröna chili
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 msk garam masala
  • salt
  • Till servering:
  • smör
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. Koka ca 10 min under lock.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene.
  3. Tillsätt chili och tomater. Stek under omrörning tills tomaterna blivit mosiga.
  4. Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i. Låt sjuda 5–10 min. Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander.

Tips

Vill du ha lösare konsistens, späd bara med lite mer vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-08

Hej Joachim! Det går jättebra att använda andra linser, bara de är torkade! Röda linser är lite mjukare än beluga och gröna linser! Lycka till med matlagningen!

Joachim

2019-10-07

Går det att använda gröna linser eller belugalinser om man inte har röda linser?

Moa

2017-02-15

Enkel, god och billig!

Emma

2016-11-28

Mycket gott! Tog chiliflakes istället och serverade med naan och matyoghurt!

Julia

2016-10-08

3 dl vatten kokade linserna torra på 10 min. Tog ca 4 dl till..

Hanna webbredaktör

2016-04-28

Till Magdalena: Man kan äta den både ensam eller med bröd till. Smaklig måltid!

Magdalena

2016-04-19

Äter man den ensam eller har man ngt till, typ naan eller chapati?

Henrik

2015-11-17

4-5 dl vatten känns lagom

Sara

2015-10-04

Är det inte för lite vatten ?

Liknande recept

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 hackade gröna chili
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 msk garam masala
  • salt
  • Till servering:
  • smör
  • färsk koriander

Dal tadka (linsgryta)

Betyg (1-5):
3.9 (20 betyg)

Dal är en klassisk indisk vegorätt med linser som passar på alla middagsbord.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. Koka ca 10 min under lock.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene.
  3. Tillsätt chili och tomater. Stek under omrörning tills tomaterna blivit mosiga.
  4. Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i. Låt sjuda 5–10 min. Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander.

Tips

Vill du ha lösare konsistens, späd bara med lite mer vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-08

Hej Joachim! Det går jättebra att använda andra linser, bara de är torkade! Röda linser är lite mjukare än beluga och gröna linser! Lycka till med matlagningen!

Joachim

2019-10-07

Går det att använda gröna linser eller belugalinser om man inte har röda linser?

Moa

2017-02-15

Enkel, god och billig!

Emma

2016-11-28

Mycket gott! Tog chiliflakes istället och serverade med naan och matyoghurt!

Julia

2016-10-08

3 dl vatten kokade linserna torra på 10 min. Tog ca 4 dl till..

Hanna webbredaktör

2016-04-28

Till Magdalena: Man kan äta den både ensam eller med bröd till. Smaklig måltid!

Magdalena

2016-04-19

Äter man den ensam eller har man ngt till, typ naan eller chapati?

Henrik

2015-11-17

4-5 dl vatten känns lagom

Sara

2015-10-04

Är det inte för lite vatten ?

Liknande recept

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies