Dahl med gula ärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Dahl är god och genuin indisk vardagsmat. Denna med torkade gula ärter, ingefära och garam masala. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl torkade Gula ärtor
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 20 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 tsk spiskumminfrön
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chilipulver /chiliflakes

Gör så här

  1. Skölj ärterna i kallt vatten. Koka upp ärterna i 1 liter vatten. Skeda bort skum som ev bildas på ytan.
  2. Tillsätt gurkmeja och ingefära. Låt sjuda tills ärterna är mjuka, ca 1 ½ timme.
  3. Rör mycket mot slutet ifall mycket vätska kokat bort, så att det inte fastnar i botten.
  4. Om mycket vätska är kvar, höj värmen och låt puttra bort. Lyft ur ingefäran och tillsätt garam masala.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs spiskumminfrön, vitlök och chili tills vitlöken börjar få färg.
  6. Häll oljan över dhalen och rör runt. Servera med ugnsbakad indisk kyckling (receptet på den hittar du här på Coop.se) och ev bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-11-15

Magisk gott!

Liknande recept

Spara recept

Ärt- och pepparrotspuré med ungsbakad lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig grönärtspasta

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pasta med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2.5 dl torkade Gula ärtor
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 20 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 tsk spiskumminfrön
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chilipulver /chiliflakes

Dahl med gula ärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Dahl är god och genuin indisk vardagsmat. Denna med torkade gula ärter, ingefära och garam masala. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj ärterna i kallt vatten. Koka upp ärterna i 1 liter vatten. Skeda bort skum som ev bildas på ytan.
  2. Tillsätt gurkmeja och ingefära. Låt sjuda tills ärterna är mjuka, ca 1 ½ timme.
  3. Rör mycket mot slutet ifall mycket vätska kokat bort, så att det inte fastnar i botten.
  4. Om mycket vätska är kvar, höj värmen och låt puttra bort. Lyft ur ingefäran och tillsätt garam masala.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs spiskumminfrön, vitlök och chili tills vitlöken börjar få färg.
  6. Häll oljan över dhalen och rör runt. Servera med ugnsbakad indisk kyckling (receptet på den hittar du här på Coop.se) och ev bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-11-15

Magisk gott!

Liknande recept

Spara recept

Ärt- och pepparrotspuré med ungsbakad lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig grönärtspasta

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pasta med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg
Betyg
(5)