Daal med ingefära och brynt smör

Betyg (1-5):
3 (23 betyg)

En linsgryta att längta hem till. Med knapriga mandlar och granatäppelkärnor. Recept ur kokboken Käka grönt av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 stor morot, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten röd chili, finhackad, eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 ml kokosmjölk ( 2 burkar)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk japansk soja
  • 1.5 dl kallt vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • lime
  • 50 g smör, brynt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl rostad salt mandel, eller andra nötter
  • 2 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Fräs lök, morot, vitlök och chili i olja tills löken mjuknat och blivit glansig. Tillsätt garam masala och tomatpuré och stek med under omrörning någon minut.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 10 min. Späd med den mängd vatten som behövs och rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smaka av linsgrytan med limesaft eller servera med limeklyftor. Toppa med brynt smör, koriander, hackade nötter och granatäpple.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-01-08

Kanongod rätt! Fantastiskt gott med koriander, mandlar och kärnor till.

Emelie

2020-01-08

Mycket gott recept och älskar alla tillbehören!

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(67)

Pasta med rotsaker och linser

(28)

Rostad rotsakssoppa med bröd

(16)

Rådjursfilé med palsternackspuré

(2)

Linsbiffar med klyftpotatis

(109)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 stor morot, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten röd chili, finhackad, eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 ml kokosmjölk ( 2 burkar)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk japansk soja
  • 1.5 dl kallt vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • lime
  • 50 g smör, brynt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl rostad salt mandel, eller andra nötter
  • 2 dl granatäppelkärnor

Daal med ingefära och brynt smör

Betyg (1-5):
3 (23 betyg)

En linsgryta att längta hem till. Med knapriga mandlar och granatäppelkärnor. Recept ur kokboken Käka grönt av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, morot, vitlök och chili i olja tills löken mjuknat och blivit glansig. Tillsätt garam masala och tomatpuré och stek med under omrörning någon minut.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 10 min. Späd med den mängd vatten som behövs och rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smaka av linsgrytan med limesaft eller servera med limeklyftor. Toppa med brynt smör, koriander, hackade nötter och granatäpple.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-01-08

Kanongod rätt! Fantastiskt gott med koriander, mandlar och kärnor till.

Emelie

2020-01-08

Mycket gott recept och älskar alla tillbehören!

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(67)

Pasta med rotsaker och linser

(28)

Rostad rotsakssoppa med bröd

(16)

Rådjursfilé med palsternackspuré

(2)

Linsbiffar med klyftpotatis

(109)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies