För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Currystekt palsternacka och blomkål med solgul hummus

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Perfekt och underbart god vegowrap med currystekt palsternacka och blomkål som serveras med hummus och picklad rödkål och lök.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 libabröd
  • 0.5 romansallad, i bitar
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • Currystekt palsternacka och blomkål
  • 500 g palsternacka, i stavar
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • Solgul hummus
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda (på burk) bruttovikt
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Picklad rödkål och lök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, strimlad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Häll lagen över rödkål och lök, låt svalna.
  2. Vänd runt palsternacka och blomkål med olja, curry och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Solgul hummus

  1. Mixa kikärtor, olja, vatten, solroskärnor och gurkmeja till en slät hummus. Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Fördela sallad, rostade grönsaker och hummus på bröden. Toppa med den picklade kålblandningen och strö över pumpakärnor.

Tips

Rosta en stor sats pumpakärnor och förvara i en burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)

Chorizogryta med rotfrukter

(112)

Ängamat med rädisor

(6)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Belugabolognese med morotsspaghetti

(20)

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

(6)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 4 libabröd
  • 0.5 romansallad, i bitar
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • Currystekt palsternacka och blomkål
  • 500 g palsternacka, i stavar
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • Solgul hummus
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda (på burk) bruttovikt
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Picklad rödkål och lök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, strimlad

Currystekt palsternacka och blomkål med solgul hummus

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Perfekt och underbart god vegowrap med currystekt palsternacka och blomkål som serveras med hummus och picklad rödkål och lök.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Häll lagen över rödkål och lök, låt svalna.
  2. Vänd runt palsternacka och blomkål med olja, curry och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Solgul hummus

  1. Mixa kikärtor, olja, vatten, solroskärnor och gurkmeja till en slät hummus. Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Fördela sallad, rostade grönsaker och hummus på bröden. Toppa med den picklade kålblandningen och strö över pumpakärnor.

Tips

Rosta en stor sats pumpakärnor och förvara i en burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)

Chorizogryta med rotfrukter

(112)

Ängamat med rädisor

(6)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Belugabolognese med morotsspaghetti

(20)

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

(6)