Currystekt palsternacka och blomkål med solgul hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Perfekt och underbart god vegowrap med currystekt palsternacka och blomkål som serveras med hummus och picklad rödkål och lök.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 libabröd
  • 0.5 romansallad, i bitar
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • Currystekt palsternacka och blomkål
  • 500 g palsternacka, i stavar
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • Solgul hummus
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda (på burk) bruttovikt
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Picklad rödkål och lök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, strimlad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Häll lagen över rödkål och lök, låt svalna.
  2. Vänd runt palsternacka och blomkål med olja, curry och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Solgul hummus

  1. Mixa kikärtor, olja, vatten, solroskärnor och gurkmeja till en slät hummus. Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Fördela sallad, rostade grönsaker och hummus på bröden. Toppa med den picklade kålblandningen och strö över pumpakärnor.

Tips

Rosta en stor sats pumpakärnor och förvara i en burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med blomkål

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Wokad glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotssoppa med curry och sesamfrön

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Varm sallad med räkor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(1)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 4 libabröd
  • 0.5 romansallad, i bitar
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • Currystekt palsternacka och blomkål
  • 500 g palsternacka, i stavar
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • Solgul hummus
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda (på burk) bruttovikt
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Picklad rödkål och lök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, strimlad

Currystekt palsternacka och blomkål med solgul hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Perfekt och underbart god vegowrap med currystekt palsternacka och blomkål som serveras med hummus och picklad rödkål och lök.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Häll lagen över rödkål och lök, låt svalna.
  2. Vänd runt palsternacka och blomkål med olja, curry och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Solgul hummus

  1. Mixa kikärtor, olja, vatten, solroskärnor och gurkmeja till en slät hummus. Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Fördela sallad, rostade grönsaker och hummus på bröden. Toppa med den picklade kålblandningen och strö över pumpakärnor.

Tips

Rosta en stor sats pumpakärnor och förvara i en burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med blomkål

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Wokad glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotssoppa med curry och sesamfrön

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Varm sallad med räkor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(1)