Currysill med äpple och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 1 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 sillfiléer
  • Lag:
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 1 dl socker
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • 1 finhackat äpple
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna tvärs över i ca 1 cm breda strimlor och lägg dem i en skål.

Lag

  1. Blanda vatten, ättikssprit och socker och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över sillen. Täck skålen och låt den stå i kylskåp ca 1 dygn.
  2. Tag upp sillen ur lagen och låt den rinna av.

Sås

  1. Blanda såsen och rör ner sillen. Klart att servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia Bäck

2016-01-01

Gjorde den här sillen till julbordet, försvinnande god. Använde turkisk yoghurt istället för gräddfil.

Liknande recept

Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronsill med dill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 sillfiléer
  • Lag:
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 1 dl socker
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • 1 finhackat äpple
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk kapris

Currysill med äpple och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 1 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna tvärs över i ca 1 cm breda strimlor och lägg dem i en skål.

Lag

  1. Blanda vatten, ättikssprit och socker och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över sillen. Täck skålen och låt den stå i kylskåp ca 1 dygn.
  2. Tag upp sillen ur lagen och låt den rinna av.

Sås

  1. Blanda såsen och rör ner sillen. Klart att servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia Bäck

2016-01-01

Gjorde den här sillen till julbordet, försvinnande god. Använde turkisk yoghurt istället för gräddfil.

Liknande recept

Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronsill med dill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)