Currysill med äpple och kapris

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 sillfiléer
  • Lag:
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 1 dl socker
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • 1 finhackat äpple
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna tvärs över i ca 1 cm breda strimlor och lägg dem i en skål.

Lag

  1. Blanda vatten, ättikssprit och socker och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över sillen. Täck skålen och låt den stå i kylskåp ca 1 dygn.
  2. Tag upp sillen ur lagen och låt den rinna av.

Sås

  1. Blanda såsen och rör ner sillen. Klart att servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia Bäck

2016-01-01

Gjorde den här sillen till julbordet, försvinnande god. Använde turkisk yoghurt istället för gräddfil.

Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Gravad röding

(22)

Kryddsill

(18)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Citronsill med dill

(3)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 sillfiléer
  • Lag:
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 1 dl socker
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • 1 finhackat äpple
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk kapris

Currysill med äpple och kapris

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna tvärs över i ca 1 cm breda strimlor och lägg dem i en skål.

Lag

  1. Blanda vatten, ättikssprit och socker och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över sillen. Täck skålen och låt den stå i kylskåp ca 1 dygn.
  2. Tag upp sillen ur lagen och låt den rinna av.

Sås

  1. Blanda såsen och rör ner sillen. Klart att servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia Bäck

2016-01-01

Gjorde den här sillen till julbordet, försvinnande god. Använde turkisk yoghurt istället för gräddfil.

Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Gravad röding

(22)

Kryddsill

(18)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Citronsill med dill

(3)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies