Curryräkor med ris och grönsaker

Betyg (1-5):
4.33 (9 betyg)

God räkgryta med curry, broccoli och paprika smaksatt med mango chutney.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 200 g skalade räkor
  • 70 g purjolök
  • 0.5 broccoli
  • 0.5 röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 1 msk curry
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl mango chutney
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt räkorna rinna av om de varit frysta eller legat i lake. Skär purjolök, broccoli och paprika i lika stora bitar
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla grönsaker i curry och vitlök på medelvärme tills de mjuknat något. Häll i grädde, vatten och mango chutney. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner räkorna och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2018-09-10

Barnen älskar den! Dubblar dock vitlöken och kryddar med både salt och peppar!

Liknande recept

Skaldjursgratäng

(30)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Risotto med mousserande vin

(0)

Caesarsallad seafood

(24)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Risoni med parmesan, örter och räkor

(19)

Klassisk paella

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g skalade räkor
  • 70 g purjolök
  • 0.5 broccoli
  • 0.5 röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 1 msk curry
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl mango chutney
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris

Curryräkor med ris och grönsaker

Betyg (1-5):
4.33 (9 betyg)

God räkgryta med curry, broccoli och paprika smaksatt med mango chutney.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt räkorna rinna av om de varit frysta eller legat i lake. Skär purjolök, broccoli och paprika i lika stora bitar
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla grönsaker i curry och vitlök på medelvärme tills de mjuknat något. Häll i grädde, vatten och mango chutney. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner räkorna och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2018-09-10

Barnen älskar den! Dubblar dock vitlöken och kryddar med både salt och peppar!

Liknande recept

Skaldjursgratäng

(30)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Risotto med mousserande vin

(0)

Caesarsallad seafood

(24)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Risoni med parmesan, örter och räkor

(19)

Klassisk paella

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies