För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Currylax med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Med sin milda men distinkta kryddning simmar laxen fint ihop med grönsaksgrynens lite söta smak.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • Grönsakscouscous:
  • 4 dl couscous
  • 1 tärnad paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tärnade tomater
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål. Blanda i laxbitarna, täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg laxen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen tills laxen precis är genomstekt, 15- 20 minuter.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda i grönsakerna, ställ grytan på svag värme och låt blandningen bli varm.
  3. Smaka av couscousen med lite salt och servera till laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(17)

Lax med chunky quinoa och senapssås

(9)

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(6)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Couscouspanna med fisk

(49)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • Grönsakscouscous:
  • 4 dl couscous
  • 1 tärnad paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tärnade tomater
  • 2 tsk flingsalt

Currylax med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Med sin milda men distinkta kryddning simmar laxen fint ihop med grönsaksgrynens lite söta smak.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål. Blanda i laxbitarna, täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg laxen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen tills laxen precis är genomstekt, 15- 20 minuter.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda i grönsakerna, ställ grytan på svag värme och låt blandningen bli varm.
  3. Smaka av couscousen med lite salt och servera till laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(17)

Lax med chunky quinoa och senapssås

(9)

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(6)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Couscouspanna med fisk

(49)