För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Currylax med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Med sin milda men distinkta kryddning simmar laxen fint ihop med grönsaksgrynens lite söta smak.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • Grönsakscouscous:
  • 4 dl couscous
  • 1 tärnad paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tärnade tomater
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål. Blanda i laxbitarna, täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg laxen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen tills laxen precis är genomstekt, 15- 20 minuter.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda i grönsakerna, ställ grytan på svag värme och låt blandningen bli varm.
  3. Smaka av couscousen med lite salt och servera till laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Lax med chunky quinoa och senapssås

(8)

Couscouspanna med fisk

(49)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(6)

Lax med quinoa på ryska

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • Grönsakscouscous:
  • 4 dl couscous
  • 1 tärnad paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tärnade tomater
  • 2 tsk flingsalt

Currylax med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Med sin milda men distinkta kryddning simmar laxen fint ihop med grönsaksgrynens lite söta smak.

Tillagningstid: 2 timmar 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål. Blanda i laxbitarna, täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg laxen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen tills laxen precis är genomstekt, 15- 20 minuter.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda i grönsakerna, ställ grytan på svag värme och låt blandningen bli varm.
  3. Smaka av couscousen med lite salt och servera till laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Lax med chunky quinoa och senapssås

(8)

Couscouspanna med fisk

(49)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(6)

Lax med quinoa på ryska

(9)