
Curryfisk i krämig sås med ris
Fisk som sjuds i en smakrik currysås av crème fraiche, mango chutney och paprika. Krämigt och gott!
- 0.5 purjolök, strimlad
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 msk curry
- 1 msk mango chutney
- 2 dl crème fraiche
- 600 g torsk eller annan vit fisk
- 1 tsk salt
- Till servering
- 3 dl ris
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och paprika i en stekpanna. Pudra över curryn och tillsätt mango chutneyn. Häll i crème fraiche och låt puttra ihop ca 5 min.
- Tärna fisken och salta. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock ca 3 min, dra åt sidan. Servera med ris.
Tips

Fryst tinad fisk eller färsk – båda går bra. Tillagningstiden är kortare ju plattare fisken är.
Liknande recept
Curryfisk i krämig sås med ris
Fisk som sjuds i en smakrik currysås av crème fraiche, mango chutney och paprika. Krämigt och gott!
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och paprika i en stekpanna. Pudra över curryn och tillsätt mango chutneyn. Häll i crème fraiche och låt puttra ihop ca 5 min.
- Tärna fisken och salta. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock ca 3 min, dra åt sidan. Servera med ris.
Tips

Fryst tinad fisk eller färsk – båda går bra. Tillagningstiden är kortare ju plattare fisken är.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-17
Lagat detta med sej två gånger nu, supergott! Jag hade i lite extra mango chutney och curry andra gången, men det är ju en smaksak!
2020-10-03
Super got!!
2020-09-20
Hade inte alla ingredienser hemma så jag tog gul lök och squash istället för purjo och paprika. Jättegott!
2020-09-19
Gjorde enligt receptet men hittade bara torskrygg i 600 g förpackning vilket hjälpte till att göra den till en mycket god rätt. Spädde ut crème fraichen med lite vatten för att får mer sås.
2020-09-07
Hej Vanessa! Det är lite efter tycke och smak men det går såklart bra att ersätta mer matlagningsgrädde som du gjorde och smaka upp såsen. Har du locket på så blir fisken tillagad ändå. Mvh/ Maja, redaktör
2020-09-06
Stämmer verkligen 2 dl crème fraiche? Tyckte det blev för lite sås för fisken att koka i, så fick tillsätta matlagningsgrädde.
2020-09-02
God vardagsmat. Enkel att laga, tog lite längre tid än den tid som står i receptet.
2020-09-02
Gott blev det
2020-08-30
Supergott! Vi lade till lite squash och det passade bra. Den har ingen egen smak utan tar upp curryn bra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Alice
2020-10-17
Lagat detta med sej två gånger nu, supergott! Jag hade i lite extra mango chutney och curry andra gången, men det är ju en smaksak!
Lucy
2020-10-03
Super got!!
Birgitta Margareta
2020-09-20
Hade inte alla ingredienser hemma så jag tog gul lök och squash istället för purjo och paprika. Jättegott!
Håkan
2020-09-19
Gjorde enligt receptet men hittade bara torskrygg i 600 g förpackning vilket hjälpte till att göra den till en mycket god rätt. Spädde ut crème fraichen med lite vatten för att får mer sås.
2020-09-07
Hej Vanessa! Det är lite efter tycke och smak men det går såklart bra att ersätta mer matlagningsgrädde som du gjorde och smaka upp såsen. Har du locket på så blir fisken tillagad ändå. Mvh/ Maja, redaktör
Vanessa
2020-09-06
Stämmer verkligen 2 dl crème fraiche? Tyckte det blev för lite sås för fisken att koka i, så fick tillsätta matlagningsgrädde.
ANNA
2020-09-02
God vardagsmat. Enkel att laga, tog lite längre tid än den tid som står i receptet.
Kaarin
2020-09-02
Gott blev det
Helena Ann-Christine
2020-08-30
Supergott! Vi lade till lite squash och det passade bra. Den har ingen egen smak utan tar upp curryn bra.