Curryfisk i krämig sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (46 betyg)

Fisk som sjuds i en smakrik currysås av crème fraiche, mango chutney och paprika. Krämigt och gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 msk curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g torsk eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och paprika i en stekpanna. Pudra över curryn och tillsätt mango chutneyn. Häll i crème fraiche och låt puttra ihop ca 5 min.
  2. Tärna fisken och salta. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock ca 3 min, dra åt sidan. Servera med ris.

Tips

Fryst tinad fisk eller färsk – båda går bra. Tillagningstiden är kortare ju plattare fisken är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alice

2020-10-17

Lagat detta med sej två gånger nu, supergott! Jag hade i lite extra mango chutney och curry andra gången, men det är ju en smaksak!

Lucy

2020-10-03

Super got!!

Birgitta Margareta

2020-09-20

Hade inte alla ingredienser hemma så jag tog gul lök och squash istället för purjo och paprika. Jättegott!

Håkan

2020-09-19

Gjorde enligt receptet men hittade bara torskrygg i 600 g förpackning vilket hjälpte till att göra den till en mycket god rätt. Spädde ut crème fraichen med lite vatten för att får mer sås.

Checkbox Coop

2020-09-07

Hej Vanessa! Det är lite efter tycke och smak men det går såklart bra att ersätta mer matlagningsgrädde som du gjorde och smaka upp såsen. Har du locket på så blir fisken tillagad ändå. Mvh/ Maja, redaktör

Vanessa

2020-09-06

Stämmer verkligen 2 dl crème fraiche? Tyckte det blev för lite sås för fisken att koka i, så fick tillsätta matlagningsgrädde.

ANNA

2020-09-02

God vardagsmat. Enkel att laga, tog lite längre tid än den tid som står i receptet.

Kaarin

2020-09-02

Gott blev det

Helena Ann-Christine

2020-08-30

Supergott! Vi lade till lite squash och det passade bra. Den har ingen egen smak utan tar upp curryn bra.

Liknande recept

Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 msk curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g torsk eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris

Curryfisk i krämig sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (46 betyg)

Fisk som sjuds i en smakrik currysås av crème fraiche, mango chutney och paprika. Krämigt och gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och paprika i en stekpanna. Pudra över curryn och tillsätt mango chutneyn. Häll i crème fraiche och låt puttra ihop ca 5 min.
  2. Tärna fisken och salta. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock ca 3 min, dra åt sidan. Servera med ris.

Tips

Fryst tinad fisk eller färsk – båda går bra. Tillagningstiden är kortare ju plattare fisken är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alice

2020-10-17

Lagat detta med sej två gånger nu, supergott! Jag hade i lite extra mango chutney och curry andra gången, men det är ju en smaksak!

Lucy

2020-10-03

Super got!!

Birgitta Margareta

2020-09-20

Hade inte alla ingredienser hemma så jag tog gul lök och squash istället för purjo och paprika. Jättegott!

Håkan

2020-09-19

Gjorde enligt receptet men hittade bara torskrygg i 600 g förpackning vilket hjälpte till att göra den till en mycket god rätt. Spädde ut crème fraichen med lite vatten för att får mer sås.

Checkbox Coop

2020-09-07

Hej Vanessa! Det är lite efter tycke och smak men det går såklart bra att ersätta mer matlagningsgrädde som du gjorde och smaka upp såsen. Har du locket på så blir fisken tillagad ändå. Mvh/ Maja, redaktör

Vanessa

2020-09-06

Stämmer verkligen 2 dl crème fraiche? Tyckte det blev för lite sås för fisken att koka i, så fick tillsätta matlagningsgrädde.

ANNA

2020-09-02

God vardagsmat. Enkel att laga, tog lite längre tid än den tid som står i receptet.

Kaarin

2020-09-02

Gott blev det

Helena Ann-Christine

2020-08-30

Supergott! Vi lade till lite squash och det passade bra. Den har ingen egen smak utan tar upp curryn bra.

Liknande recept

Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)