
Curry med blomkål och tofu
Betyg (1-5):
En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg blomkålsbuketter
- 300 g naturell tofu
- 800 ml kokosmjölk
- Currypasta
- 1 citrongräs
- 2 röda chili
- 0.5 gul lök, hackad
- 5 vitlöksklyftor, finhackade
- 0.5 dl neutral olja
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk mald koriander
- 0.5 msk rårörsocker
- 1 tsk salt
- Till servering
- 4 bröd
- 1 dl salta jordnötter
- 2 salladslökar, tunt skivade
Gör så här
- Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
- Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
- Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
- Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.
Liknande recept
Curry med blomkål och tofu
Betyg (1-5):
En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
- Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
- Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
- Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!