Curry med blomkål och tofu

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g naturell tofu
  • 800 ml kokosmjölk
  • Currypasta
  • 1 citrongräs
  • 2 röda chili
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 bröd
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

(3)

Chimichanga med vegofärs

(10)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

(1)

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(3)

Buddha bowl

(9)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g naturell tofu
  • 800 ml kokosmjölk
  • Currypasta
  • 1 citrongräs
  • 2 röda chili
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 bröd
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Curry med blomkål och tofu

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

(3)

Chimichanga med vegofärs

(10)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

(1)

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(3)

Buddha bowl

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies