Curry med blomkål och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g naturell tofu
  • 800 ml kokosmjölk
  • Currypasta
  • 1 citrongräs
  • 2 röda chili
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 bröd
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Misosoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g naturell tofu
  • 800 ml kokosmjölk
  • Currypasta
  • 1 citrongräs
  • 2 röda chili
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk mald koriander
  • 0.5 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 bröd
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Curry med blomkål och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

En smakrik vegetarisk currygryta med blomkål, tofu och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Currypasta: Dela citrongräset på längden, banka det lätt med baksidan av knivbladet och hacka det grovt.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan i en matberedare monterad med kniv till en jämn smet. Skär blomkålen i buketter och tofun i kuber.
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull ca 5 min. Tillsatt ev några droppar olja om det fastnar.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt. Lägg i blomkål och tofu. Sjud ca 10 min under lock. Servera med bröd, jordnötter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Misosoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(7)