
Cupcakes med röda vinbär och vit choklad
Betyg (1-5):
Toppingen är en dröm för fikasugna! Recept av Andréa Brändström
Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (18)
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 0.5 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 1.75 dl mjölk
- 1 dl neutral olja
- 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
- 1 dl kokhett vatten
- 1.5 dl röda vinbär eller hallon
- Marängsmörkräm med vit choklad
- 3 dl strösocker
- 0.75 dl vatten
- 3 äggvitor
- 0.5 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 150 g vit choklad
- 300 g smör, rumstempererat
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och olja och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet. Riv ner citronskalet och tillsätt det heta vattnet under omrörning.
- Fyll smeten i muffinsformar, ca ¾ dl i varje form, och fördela sedan bären i smeten. Tryck ner bären något i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 17 min. Om provstickan är torr är de klara. Låt svalna.
Marängsmörkräm:
- Koka socker och vatten till en temperatur på 118°. Vispa äggvita, vaniljsocker och salt med elvisp till ett fast skum. Smält chokladen varsamt över ett vattenbad. Häll sockerlagen i en tunn stråle under vispning ner i äggvispet tills det blir en glansig marängsmet. Vispa ca 10 min och klicka sedan i smöret, lite i taget, under långsam vispning. Tillsätt den smälta chokladen.
- Fyll en spritspåse och låt stå i kylen att stelna minst 1 timme. Spritsa ut krämen på muffinsen och toppa ev med mer bär.
Tips

Gör gärna minicupcakes, men då behöver du minska Vinbär, ugnstiden.
Liknande recept
Cupcakes med röda vinbär och vit choklad
Betyg (1-5):
Toppingen är en dröm för fikasugna! Recept av Andréa Brändström
Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och olja och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet. Riv ner citronskalet och tillsätt det heta vattnet under omrörning.
- Fyll smeten i muffinsformar, ca ¾ dl i varje form, och fördela sedan bären i smeten. Tryck ner bären något i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 17 min. Om provstickan är torr är de klara. Låt svalna.
Marängsmörkräm:
- Koka socker och vatten till en temperatur på 118°. Vispa äggvita, vaniljsocker och salt med elvisp till ett fast skum. Smält chokladen varsamt över ett vattenbad. Häll sockerlagen i en tunn stråle under vispning ner i äggvispet tills det blir en glansig marängsmet. Vispa ca 10 min och klicka sedan i smöret, lite i taget, under långsam vispning. Tillsätt den smälta chokladen.
- Fyll en spritspåse och låt stå i kylen att stelna minst 1 timme. Spritsa ut krämen på muffinsen och toppa ev med mer bär.
Tips

Gör gärna minicupcakes, men då behöver du minska Vinbär, ugnstiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!