Cumberlandsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 6 timmar 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl rödavinbärsgelé
  • 2 msk senap
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 apelsiner, rivet skal och hälften pressad saft
  • 0.5 dl sherry eller portvin

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna under rinnande vatten och skala dem tunt med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Koka dem i lite vatten 2-3 minuter, häll av vattnet, låt rinna av väl och kallna.
  2. Rör gelén tillsammans med senap, ingefära, apelsinsaft och sherrv eller portvin med en gaffel till en slät sås. Är gelén mycket fast kan du värma den något. Såsen blir då något tunnare. Tillsätt skalstrimlorna.
  3. Ställ i kylskåp minst 6 timmar, gärna längre så att smaken får mogna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl rödavinbärsgelé
  • 2 msk senap
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 apelsiner, rivet skal och hälften pressad saft
  • 0.5 dl sherry eller portvin

Cumberlandsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 6 timmar 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna under rinnande vatten och skala dem tunt med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Koka dem i lite vatten 2-3 minuter, häll av vattnet, låt rinna av väl och kallna.
  2. Rör gelén tillsammans med senap, ingefära, apelsinsaft och sherrv eller portvin med en gaffel till en slät sås. Är gelén mycket fast kan du värma den något. Såsen blir då något tunnare. Tillsätt skalstrimlorna.
  3. Ställ i kylskåp minst 6 timmar, gärna längre så att smaken får mogna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!