Crostini med fikonkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kompotten är förstås självskriven till en god ost om man hellre vill det.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 0.5 baguette, gärna surdeg
  • 2 msk smör
  • 100 g getost, t ex Chavroux
  • timjan, till garnering
  • svartpeppar
  • Fikonkompott
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 strimlad rödlök
  • 8 färska fikon
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 grovt hackad vitlöksklyfta
  • 3 repade timjankvistar
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Fikonkompott: Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och vinäger i en kastrull. Lägg i tranbär och aprikoser och låt sjuda någon minut. Ställ åt sidan. Låt svalna. Vänd runt strimlad lök och hela fikon i en skål med vinäger, olivolja, honung, vitlök, timjan och salt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills lök och fikon mjuknat, ca 20 min. Låt svalna. Hacka fikon och lök grovt. Blanda med tranbär, aprikoser och grovhackade pinjenötter. Smaka av med salt och peppar. (Håller några veckor i kylskåp.)
  2. Skär baguetten i 1 cm-skivor och stek gyllene på båda sidor i smör. Bred getost på bröden. Klicka på fikonkompott och garnera med timjan och nymalen svartpeppar.

Tips

Fikonkompotten kan göras klar långt i förväg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Polarpizzor

(7)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Potkäs

(1)

Rostad majssallad

(2)

Pepparkaksrullade ädelostbollar

(7)

Örtvåfflor med brie

(13)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 0.5 baguette, gärna surdeg
  • 2 msk smör
  • 100 g getost, t ex Chavroux
  • timjan, till garnering
  • svartpeppar
  • Fikonkompott
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 strimlad rödlök
  • 8 färska fikon
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 grovt hackad vitlöksklyfta
  • 3 repade timjankvistar
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter
  • 0.25 tsk salt

Crostini med fikonkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kompotten är förstås självskriven till en god ost om man hellre vill det.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fikonkompott: Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och vinäger i en kastrull. Lägg i tranbär och aprikoser och låt sjuda någon minut. Ställ åt sidan. Låt svalna. Vänd runt strimlad lök och hela fikon i en skål med vinäger, olivolja, honung, vitlök, timjan och salt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills lök och fikon mjuknat, ca 20 min. Låt svalna. Hacka fikon och lök grovt. Blanda med tranbär, aprikoser och grovhackade pinjenötter. Smaka av med salt och peppar. (Håller några veckor i kylskåp.)
  2. Skär baguetten i 1 cm-skivor och stek gyllene på båda sidor i smör. Bred getost på bröden. Klicka på fikonkompott och garnera med timjan och nymalen svartpeppar.

Tips

Fikonkompotten kan göras klar långt i förväg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Polarpizzor

(7)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Potkäs

(1)

Rostad majssallad

(2)

Pepparkaksrullade ädelostbollar

(7)

Örtvåfflor med brie

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies