För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Crispy tofu bowl

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

En tofu bowl med nudlar, rödkål och picklade ägg, Läckert möte mellan olika konsistenser, sälta, syra och umami. Recept ur kokboken: Food retreat av Frida Ronge

Tillagningstid: 20 min + alla tillbehör
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g sobanudlar
  • 250 g tofu
  • 1 dl maizena
  • olja, till stekning
  • 200 g valfri svamp
  • 200 g bladspenat
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 4 sojapicklade ägg /ägg med krämig gula
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Ponzu-sås
  • 3 dl japansk soja
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk pressad grapefruktjuice
  • 2 msk risvinäger
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl vatten
  • Sojapicklade ägg
  • 8 ägg
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl mirin eller strösocker

Gör så här

  1. Förbered alla såser du tänkt servera till. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i bitar och vänd i maizena. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg på båda sidorna. Stek svamp, salta lätt. Stek spenat, salta lätt. Lägg allt i skålar, häll på lite ponzusås och klicka på valfria såser som till exempel goma dare sås eller jordnötssås. (Recepten på dessa såser hittar du här på Coop.se). Strö över sesamfrön.

Ponzu-sås

  1. Blanda ihop alla ingredienserna och späd ev med vatten. Sila innan servering.

Sojapicklade ägg

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 6 ½ min. Kyl ner i kallt vatten och skala´direkt. Blanda vatten, soja och mirin till en lag och låt äggen marinera minst 1 dygn. Späd lagen med 5 dl mer vatten om äggen ska ligga längre än 1 dygn. Här kan de ligga 1 vecka.

Tips

Vitkål funkar lika bra som rödkål. Och ta de nudlar du gillar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-03

Hej Anna! Testa med goma dare eller jordnötssås. Båda recepten kan du hitta här på coop.se. /Maja, redaktör

Anna

2020-05-25

Valfria såser..... Inga exempel/förslag?

Lian

2020-04-22

Tycker pers. Att vitkål är bättre...

Liknande recept

Sparrisomelett i ugn

(46)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Caesarsallad med räkor

(27)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Okonomiyaki med chilidipp

(2)

Butternutomelett

(2)

Mexikansk vegopaj

(11)

Brunchplåt

(34)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 200 g sobanudlar
  • 250 g tofu
  • 1 dl maizena
  • olja, till stekning
  • 200 g valfri svamp
  • 200 g bladspenat
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 4 sojapicklade ägg /ägg med krämig gula
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Ponzu-sås
  • 3 dl japansk soja
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk pressad grapefruktjuice
  • 2 msk risvinäger
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl vatten
  • Sojapicklade ägg
  • 8 ägg
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl mirin eller strösocker

Crispy tofu bowl

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

En tofu bowl med nudlar, rödkål och picklade ägg, Läckert möte mellan olika konsistenser, sälta, syra och umami. Recept ur kokboken: Food retreat av Frida Ronge

Tillagningstid: 20 min + alla tillbehör
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Förbered alla såser du tänkt servera till. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i bitar och vänd i maizena. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg på båda sidorna. Stek svamp, salta lätt. Stek spenat, salta lätt. Lägg allt i skålar, häll på lite ponzusås och klicka på valfria såser som till exempel goma dare sås eller jordnötssås. (Recepten på dessa såser hittar du här på Coop.se). Strö över sesamfrön.

Ponzu-sås

  1. Blanda ihop alla ingredienserna och späd ev med vatten. Sila innan servering.

Sojapicklade ägg

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 6 ½ min. Kyl ner i kallt vatten och skala´direkt. Blanda vatten, soja och mirin till en lag och låt äggen marinera minst 1 dygn. Späd lagen med 5 dl mer vatten om äggen ska ligga längre än 1 dygn. Här kan de ligga 1 vecka.

Tips

Vitkål funkar lika bra som rödkål. Och ta de nudlar du gillar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-03

Hej Anna! Testa med goma dare eller jordnötssås. Båda recepten kan du hitta här på coop.se. /Maja, redaktör

Anna

2020-05-25

Valfria såser..... Inga exempel/förslag?

Lian

2020-04-22

Tycker pers. Att vitkål är bättre...

Liknande recept

Sparrisomelett i ugn

(46)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Caesarsallad med räkor

(27)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Okonomiyaki med chilidipp

(2)

Butternutomelett

(2)

Mexikansk vegopaj

(11)

Brunchplåt

(34)