Crispy chicken med bbq-sås

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 1 hel kyckling
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 liter frityrolja
  • Bbq-sås
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
  2. Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  3. Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
  4. Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Laxtaco - Coop

(6)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 1 hel kyckling
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 liter frityrolja
  • Bbq-sås
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
  2. Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  3. Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
  4. Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Laxtaco - Coop

(6)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies