
Crispy chicken med bbq-sås
Betyg (1-5):
En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 hel kyckling
- 500 g kycklinglårfiléer
- 3 dl gräddfil
- 1 ägg
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 tsk oregano
- 2 tsk salt
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 liter frityrolja
- Bbq-sås
- 2 dl ketchup
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 0.5 dl honung
- 1 stor vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 2 tsk kinesisk soja
- 0.5 tsk cayennepeppar
- salt
Gör så här
- Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
- Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
- Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
- Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.
Liknande recept
Crispy chicken med bbq-sås
Betyg (1-5):
En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
- Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
- Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
- Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!