Crispy chicken med bbq-sås

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 hel kyckling
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 liter frityrolja
  • Bbq-sås
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
  2. Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  3. Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
  4. Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Jerk chicken

(13)

Stekt kyckling

(1)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 hel kyckling
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 liter frityrolja
  • Bbq-sås
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

En ”hink” nyfriterad kyckling är ibland precis vad man vill ha.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela halvorna först i ben och bröst och sedan ytterligare en gång per bit.
  2. Rör ihop gräddfil, ägg, de torra kryddorna och hälften av saltet. Vänd runt all kyckling i gräddfilsblandningen och låt gärna marinera 30 min. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  3. Blanda vetemjöl, resten av saltet och cayennepeppar. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Vänd kycklingen i mjölblandningen och fritera i oljan ca 10 min. Bitar med ben tar längre tid.
  4. Servera såsen till de nyfriterade kycklingbitarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Jerk chicken

(13)

Stekt kyckling

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies