Crème Ninon med champagneskum

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Grön och vacker soppa med lyxigt skum av Champagne! Fin som förrätt eller huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.5 liten morot
  • 1 krm timjan
  • 1 liter vatten, efter behov
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 dl torr sherry
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 1 tsk arrowrot
  • 1 msk torr sherry eller vatten
  • 0.5 krm grön karamellfärg
  • Champagneskum:
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 torr champagne eller torrt mousserande vin
  • Servering:
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, lägg i och fräs löken lätt. Tillsätt ärter, morot, timjan, salt och vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda 30 minuter. Häll av vattnet, tag bort moroten och kör ärtorna till en slät puré med en mixer. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!)
  2. Koka upp buljongen tillsammans med soja och sherry. Rör ner ärtpurén, koka upp och smaka av med citron och eventuellt salt.
  3. Rör ut arrowroten i vatten eller sherry och tillsätt under vispning. Skulle färgen bli för blek, tillsätt ett par droppar karamellfärg.
  4. Blanda lök, vinäger, buljong, mjölk och grädde till champagneskummet och koka ner tills hälften återstår. Sila av och smaka av med salt, peppar och vin. (Hit kan du förbereda dagen före!)
  5. Häll upp den varma soppan strax före servering. Kör champagneblandningen tillsammans med mjölken med stavmixer till ett fint skum och fördela över soppan.

Servering

Servera med chèvretoast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sockerärtssoppa med parmesan

(5)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

Grön ärtsoppa

(29)

Crème Ninon - ärtpurésoppa

(17)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.5 liten morot
  • 1 krm timjan
  • 1 liter vatten, efter behov
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 dl torr sherry
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 1 tsk arrowrot
  • 1 msk torr sherry eller vatten
  • 0.5 krm grön karamellfärg
  • Champagneskum:
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 torr champagne eller torrt mousserande vin
  • Servering:
  • 1 dl mjölk

Crème Ninon med champagneskum

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Grön och vacker soppa med lyxigt skum av Champagne! Fin som förrätt eller huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, lägg i och fräs löken lätt. Tillsätt ärter, morot, timjan, salt och vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda 30 minuter. Häll av vattnet, tag bort moroten och kör ärtorna till en slät puré med en mixer. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!)
  2. Koka upp buljongen tillsammans med soja och sherry. Rör ner ärtpurén, koka upp och smaka av med citron och eventuellt salt.
  3. Rör ut arrowroten i vatten eller sherry och tillsätt under vispning. Skulle färgen bli för blek, tillsätt ett par droppar karamellfärg.
  4. Blanda lök, vinäger, buljong, mjölk och grädde till champagneskummet och koka ner tills hälften återstår. Sila av och smaka av med salt, peppar och vin. (Hit kan du förbereda dagen före!)
  5. Häll upp den varma soppan strax före servering. Kör champagneblandningen tillsammans med mjölken med stavmixer till ett fint skum och fördela över soppan.

Servering

Servera med chèvretoast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sockerärtssoppa med parmesan

(5)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

Grön ärtsoppa

(29)

Crème Ninon - ärtpurésoppa

(17)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies