Crème Ninon - ärtpurésoppa

Betyg (1-5):
3 (17 betyg)

Det är ett mysterium att något så enkelt kan vara så gott och nyttigt. Ät den som mellanmål eller middag, förätt som huvudrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 liten morot
  • 1 msk smör
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.25 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
  • 1 dl champagne /torrt mousserande vin
  • 1 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Hacka lök och morot fint. Smält smöret i en kastrull. Bryn lök och morot, häll i ärter, timjan, salt och vatten så det täcker ärterna. Låt koka i 5-10 min på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn massa. Häll vatten, buljong och sherry i ärtpurén och hetta upp allt. Koka inte soppan, då mister ärterna sin gröna färg.
  3. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll i en skvätt champagne eller mousserande vin och en klick vispad grädde när soppan serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

Grön ärtsoppa

(29)

Sockerärtssoppa med parmesan

(5)

Crème Ninon med champagneskum

(8)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 liten morot
  • 1 msk smör
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.25 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
  • 1 dl champagne /torrt mousserande vin
  • 1 dl vispad grädde

Crème Ninon - ärtpurésoppa

Betyg (1-5):
3 (17 betyg)

Det är ett mysterium att något så enkelt kan vara så gott och nyttigt. Ät den som mellanmål eller middag, förätt som huvudrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka lök och morot fint. Smält smöret i en kastrull. Bryn lök och morot, häll i ärter, timjan, salt och vatten så det täcker ärterna. Låt koka i 5-10 min på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn massa. Häll vatten, buljong och sherry i ärtpurén och hetta upp allt. Koka inte soppan, då mister ärterna sin gröna färg.
  3. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll i en skvätt champagne eller mousserande vin och en klick vispad grädde när soppan serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

Grön ärtsoppa

(29)

Sockerärtssoppa med parmesan

(5)

Crème Ninon med champagneskum

(8)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies