Créme Brûlée med apelsin och vanilj

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig krämig julklassiker med apelsin och vanilj.

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • Apelsinsallad
  • 4 apelsiner
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl pistagenötter, hackade
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Rör ihop äggulor och socker i en skål. Koka upp grädde och mjölk. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och rör ner vaniljfröna ur vaniljstången.
  2. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ in i nedre delen av ugnen på en djup plåt.
  3. Häll kokande vatten i plåten så att vattnet når till halva kanten på formarna. Grädda tills smeten stelnat, 45–60 min (beror på formarna). Låt svalna och kallna helt i kylen.
  4. Strö socker över de kalla brûléerna. Bränn med brännare tills sockret smält, alternativt på grilleffekt, 275°, högt upp i ugnen ca 3 min. (Var försiktig så det inte blir bränt.) Servera med apelsinsallad.

Apelsinsallad:

  1. Skär bort skalet från apelsinerna så att allt det vita är borta. Skiva apelsinerna tunt. Lägg upp på ett serveringsfat. Strö över mortlad kardemumma, granatäppelkärnor och pistaschnötter. Ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Vit chokladtryffel

(37)

Snabba marängbakelser

(1)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • Apelsinsallad
  • 4 apelsiner
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl pistagenötter, hackade
  • 1 msk flytande honung

Créme Brûlée med apelsin och vanilj

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig krämig julklassiker med apelsin och vanilj.

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Rör ihop äggulor och socker i en skål. Koka upp grädde och mjölk. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och rör ner vaniljfröna ur vaniljstången.
  2. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ in i nedre delen av ugnen på en djup plåt.
  3. Häll kokande vatten i plåten så att vattnet når till halva kanten på formarna. Grädda tills smeten stelnat, 45–60 min (beror på formarna). Låt svalna och kallna helt i kylen.
  4. Strö socker över de kalla brûléerna. Bränn med brännare tills sockret smält, alternativt på grilleffekt, 275°, högt upp i ugnen ca 3 min. (Var försiktig så det inte blir bränt.) Servera med apelsinsallad.

Apelsinsallad:

  1. Skär bort skalet från apelsinerna så att allt det vita är borta. Skiva apelsinerna tunt. Lägg upp på ett serveringsfat. Strö över mortlad kardemumma, granatäppelkärnor och pistaschnötter. Ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Vit chokladtryffel

(37)

Snabba marängbakelser

(1)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies