Crema catalana med fikonkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den spanska varianten på crème brûlée som inte behöver tillagas i ugn. Vaniljdoftande med en aromrik kompott på färska fikon och konjak.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crema catalana:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 ägg, endast gulor
  • 1 dl socker
  • Topping:
  • 1.5 dl brunt farinsocker
  • Fikonkompott:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 4 msk konjak
  • 6 färska fikon

Gör så här

Fikonkompott

  1. Koka upp vatten, socker och cognac. Dela fikonen i klyftor och lägg i dem. Sjud tills fikonen är mjuka och sockerlagen nästan kokat in och är tjock. Tag från värmen och låt kallna.

Crema Catalana

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknat, den ska inte koka. Ta bort kanelstången och fördela krämen i 6 ugnssäkra portionsformar. Låt krämen kallna och ställ den i kylskåp så att den blir riktigt kall.
  2. Strö ett tunt lager farinsocker över varje form. Gratinera högst upp i ugnen med öppen ugnslucka tills sockret smält, se till att det inte blir bränt.
  3. Servera genast med fikonkompotten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Päronmuffins

(2)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Mangobowl med kokos

(7)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

(2)

Grillade persikor med raw kokos

(3)
11 st
  • Crema catalana:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 ägg, endast gulor
  • 1 dl socker
  • Topping:
  • 1.5 dl brunt farinsocker
  • Fikonkompott:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 4 msk konjak
  • 6 färska fikon

Crema catalana med fikonkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den spanska varianten på crème brûlée som inte behöver tillagas i ugn. Vaniljdoftande med en aromrik kompott på färska fikon och konjak.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Fikonkompott

  1. Koka upp vatten, socker och cognac. Dela fikonen i klyftor och lägg i dem. Sjud tills fikonen är mjuka och sockerlagen nästan kokat in och är tjock. Tag från värmen och låt kallna.

Crema Catalana

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknat, den ska inte koka. Ta bort kanelstången och fördela krämen i 6 ugnssäkra portionsformar. Låt krämen kallna och ställ den i kylskåp så att den blir riktigt kall.
  2. Strö ett tunt lager farinsocker över varje form. Gratinera högst upp i ugnen med öppen ugnslucka tills sockret smält, se till att det inte blir bränt.
  3. Servera genast med fikonkompotten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Päronmuffins

(2)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Mangobowl med kokos

(7)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

(2)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies