Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl barbequesås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk sköljda vita bönor

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
  2. Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 min. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 min under lock.

Tips

Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel chili con carne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chili con carne med grytbitar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tortillapiroger med fredagskänsla

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Chiligryta

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl barbequesås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk sköljda vita bönor

Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
  2. Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 min. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 min under lock.

Tips

Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel chili con carne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chili con carne med grytbitar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tortillapiroger med fredagskänsla

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Chiligryta

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg
Betyg
(7)