För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl barbequesås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk sköljda vita bönor

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
  2. Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 min. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 min under lock.

Tips

Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rosépepparfilé

(44)

Gryta à la chili con Karin

(13)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Barnens chili con carne

(38)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Bönköttbullar med gräddsås

(24)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Traditionell chili

(50)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl barbequesås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk sköljda vita bönor

Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
  2. Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 min. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 min under lock.

Tips

Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rosépepparfilé

(44)

Gryta à la chili con Karin

(13)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Barnens chili con carne

(38)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Bönköttbullar med gräddsås

(24)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Traditionell chili

(50)