Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl barbequesås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk sköljda vita bönor

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
  2. Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 min. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 min under lock.

Tips

Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gryta à la chili con Karin - Coop

(13)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan - Coop

(3)

Tacotårta med nachos - Coop

(6)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon - Coop

(5)

Viltgryta med grönsaker - Coop

(5)

Bönköttbullar med gräddsås - Coop

(16)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad - Coop

(32)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås - Coop

(10)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk oregano, torkad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl barbequesås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk sköljda vita bönor

Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
  2. Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 min. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 min under lock.

Tips

Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gryta à la chili con Karin - Coop

(13)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan - Coop

(3)

Tacotårta med nachos - Coop

(6)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon - Coop

(5)

Viltgryta med grönsaker - Coop

(5)

Bönköttbullar med gräddsås - Coop

(16)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad - Coop

(32)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies