Couscoussallad med sötpotatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gullig couscous, söt potatis och gröna, sköna bönor i en fantastisk dressing med kajennpeppar, mynta och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 700 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl couscous
  • 200 g frysta haricots verts
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 1 msk honung
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl grovhackad färsk mynta

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i tärningar, ca 2x2 cm. Häll oljan i en stor ugnsform. Lägg i potatisen och blanda om så att allt blir inoljat. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Koka upp buljongen i en gryta. Blanda i grynen och låt dem stå under lock ca 5 minuter. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda couscous, sötpotatis och bönor i en salladsskål. Rör ihop dressingen och blanda ner den i skålen. Servera salladen ljummen eller kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl couscous
  • 200 g frysta haricots verts
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 1 msk honung
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl grovhackad färsk mynta

Couscoussallad med sötpotatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gullig couscous, söt potatis och gröna, sköna bönor i en fantastisk dressing med kajennpeppar, mynta och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i tärningar, ca 2x2 cm. Häll oljan i en stor ugnsform. Lägg i potatisen och blanda om så att allt blir inoljat. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Koka upp buljongen i en gryta. Blanda i grynen och låt dem stå under lock ca 5 minuter. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda couscous, sötpotatis och bönor i en salladsskål. Rör ihop dressingen och blanda ner den i skålen. Servera salladen ljummen eller kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies