Couscouspanna med fisk

Betyg (1-5):
3.59 (41 betyg)

Snabblagad middag med couscous och fisk, allt görs i samma panna.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2 tsk torkad dill
  • 2.5 dl couscous
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Torka fisken med hushållspapper. Skär i portionsbitar och salta. Koka upp vatten och buljongtärning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt grädde och citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  2. Fräs löken i smöret i en vid kastrull eller traktörpanna med lock. Tillsätt hälften av ärtorna och dill. Rör ner couscousen, häll över buljongblandningen och rör om.
  3. Tryck ner fiskbitarna och strö över resten av ärtorna. Sätt på locket och låt stå på svag värme tills fisken är klar och vätskan kokat in i couscousen. Smaka av med salt, dra ett varv med pepparkvarnen och servera.

Tips

Ta fram fisken kvällen innan och låt den tina i kylskåpet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2019-12-09

Jättegott och enkelt!

Maria

2019-11-27

Enkelt och mkt gott! Använde mig av bulgur istället, blev lite som risotto.

Rosmarie

2019-10-29

Very good!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lökpaj med smördeg

(30)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2 tsk torkad dill
  • 2.5 dl couscous
  • salt och svartpeppar

Couscouspanna med fisk

Betyg (1-5):
3.59 (41 betyg)

Snabblagad middag med couscous och fisk, allt görs i samma panna.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torka fisken med hushållspapper. Skär i portionsbitar och salta. Koka upp vatten och buljongtärning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt grädde och citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  2. Fräs löken i smöret i en vid kastrull eller traktörpanna med lock. Tillsätt hälften av ärtorna och dill. Rör ner couscousen, häll över buljongblandningen och rör om.
  3. Tryck ner fiskbitarna och strö över resten av ärtorna. Sätt på locket och låt stå på svag värme tills fisken är klar och vätskan kokat in i couscousen. Smaka av med salt, dra ett varv med pepparkvarnen och servera.

Tips

Ta fram fisken kvällen innan och låt den tina i kylskåpet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2019-12-09

Jättegott och enkelt!

Maria

2019-11-27

Enkelt och mkt gott! Använde mig av bulgur istället, blev lite som risotto.

Rosmarie

2019-10-29

Very good!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lökpaj med smördeg

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies