Couscousbollar med biff

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Couscousbollar med stekt köt och vitlökssmör.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl couscous
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 msk maizena
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 0.5 zucchini, halvmånar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ihop ägg, crème fraiche, lök, maizena och salt. Rör ner couscousen och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlöksklyftorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Mosa de rostade vitlöksklyftorna och smöret till ett vitlökssmör. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor. Salta och peppra och stek i en riktigt het panna med smör. Stek så köttet fortfarande har en rosa mitt, 2-3 min. Lägg köttet att vila.
  4. Stek zucchini i olja tills de den är något mjuk.

Tips

Barnen kanske vill äta couscousen som den är till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-04-28

Gjorde endast couscous quinellerna till egna älgbiffar. Mycket matigt och gott. Skulle smaka ännu bättre med hackade oliver i eller kanske lite kräm på soltorkad tomat för mer smak :)

Liknande recept

Köttfärssås med bovete

(10)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

(19)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Fläskkotlett med röd quinoasallad

(8)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl couscous
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 msk maizena
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 0.5 zucchini, halvmånar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Couscousbollar med biff

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Couscousbollar med stekt köt och vitlökssmör.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ihop ägg, crème fraiche, lök, maizena och salt. Rör ner couscousen och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlöksklyftorna på plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Mosa de rostade vitlöksklyftorna och smöret till ett vitlökssmör. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor. Salta och peppra och stek i en riktigt het panna med smör. Stek så köttet fortfarande har en rosa mitt, 2-3 min. Lägg köttet att vila.
  4. Stek zucchini i olja tills de den är något mjuk.

Tips

Barnen kanske vill äta couscousen som den är till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-04-28

Gjorde endast couscous quinellerna till egna älgbiffar. Mycket matigt och gott. Skulle smaka ännu bättre med hackade oliver i eller kanske lite kräm på soltorkad tomat för mer smak :)

Liknande recept

Köttfärssås med bovete

(10)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

(19)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(1)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Fläskkotlett med röd quinoasallad

(8)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies