Couscous med feta, tzatziki och hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 portioner couscous, gärna fullkorn
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • Tzatziki:
  • 0.5 liten grovriven gurka
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Hummus:
  • 390 g kikärter, på burk (spara lite spad)
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, sesamfröpasta
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 liten gurka, skuren i stavar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.

Tzatziki

  1. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.

Hummus

  1. Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.

Servering

Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.

Tips

Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hemmagjord pizza

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pizza med biff och rucola

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Sprudlande vårprimörsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Halloumiburgare med mustig salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matvetesallad marockostyle

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 portioner couscous, gärna fullkorn
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • Tzatziki:
  • 0.5 liten grovriven gurka
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Hummus:
  • 390 g kikärter, på burk (spara lite spad)
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, sesamfröpasta
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 liten gurka, skuren i stavar

Couscous med feta, tzatziki och hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.

Tzatziki

  1. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.

Hummus

  1. Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.

Servering

Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.

Tips

Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hemmagjord pizza

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pizza med biff och rucola

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Sprudlande vårprimörsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Halloumiburgare med mustig salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matvetesallad marockostyle

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)