Couscous med feta, tzatziki och hummus

Betyg (1-5):
2 (5 betyg)

Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 4 portioner couscous, gärna fullkorn
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • Tzatziki:
  • 0.5 liten grovriven gurka
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Hummus:
  • 390 g kikärter, på burk (spara lite spad)
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, sesamfröpasta
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 liten gurka, skuren i stavar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.

Tzatziki

  1. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.

Hummus

  1. Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.

Servering

Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.

Tips

Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Örtfrittata

(2)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 4 portioner couscous, gärna fullkorn
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • Tzatziki:
  • 0.5 liten grovriven gurka
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Hummus:
  • 390 g kikärter, på burk (spara lite spad)
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, sesamfröpasta
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 liten gurka, skuren i stavar

Couscous med feta, tzatziki och hummus

Betyg (1-5):
2 (5 betyg)

Bufféklassiker som är omtyckt av många och passar till mycket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med salt och blanda i persilja och olja.

Tzatziki

  1. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt vitlök.

Hummus

  1. Mixa eller mosa ärterna med en skvätt från burkspadet till en slät massa. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och eventuellt vitlök och tahini.

Servering

Servera rörorna och couscousen, varm eller kall, med ost, tomat och gurka.

Tips

Tzatziki och hummus finns att köpa färdigt på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Örtfrittata

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies