För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Cocotter med lax och västerbottensost

Betyg (1-5):
3.44 (71 betyg)

Fresta dina gäster med en enkel sufflé som får extra smak av ost och lax.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 ägg, endast gula
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g riven västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 2 msk dill, dill garnering
  • 2 msk gräslök till garnering

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 150°, tills äggsmeten rest sig.
  2. Lägg laxskivorna på cocotterna. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2013-04-01

Låter härligt, ska prova ikväll....

Birgitta Hall Florén

2012-03-31

Jättegott! Lättlagat. Uppskattad av mina gäster

Liknande recept

Smörgåstårta med lax

(18)

Äggcocotte

(7)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Sesamsill

(0)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Smörrebröd på svenska

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 ägg, endast gula
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g riven västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 2 msk dill, dill garnering
  • 2 msk gräslök till garnering

Cocotter med lax och västerbottensost

Betyg (1-5):
3.44 (71 betyg)

Fresta dina gäster med en enkel sufflé som får extra smak av ost och lax.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 150°, tills äggsmeten rest sig.
  2. Lägg laxskivorna på cocotterna. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2013-04-01

Låter härligt, ska prova ikväll....

Birgitta Hall Florén

2012-03-31

Jättegott! Lättlagat. Uppskattad av mina gäster

Liknande recept

Smörgåstårta med lax

(18)

Äggcocotte

(7)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Sesamsill

(0)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Smörrebröd på svenska

(0)