Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (74 betyg)

Fresta dina gäster med en enkel sufflé som får extra smak av Västerbottensost och kallrökt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 ägg, endast gula
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 2 msk dill, dill garnering
  • 2 msk gräslök till garnering

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar.
  3. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 150°, tills äggsmeten rest sig.
  4. Lägg laxskivorna på cocotterna. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2013-04-01

Låter härligt, ska prova ikväll....

Birgitta Hall Florén

2012-03-31

Jättegott! Lättlagat. Uppskattad av mina gäster

Liknande recept

Spara recept

Smörrebröd på svenska

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Äggcocotte

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Smörgåstårta med lax

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 ägg, endast gula
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 2 msk dill, dill garnering
  • 2 msk gräslök till garnering

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (74 betyg)

Fresta dina gäster med en enkel sufflé som får extra smak av Västerbottensost och kallrökt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar.
  3. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 150°, tills äggsmeten rest sig.
  4. Lägg laxskivorna på cocotterna. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2013-04-01

Låter härligt, ska prova ikväll....

Birgitta Hall Florén

2012-03-31

Jättegott! Lättlagat. Uppskattad av mina gäster

Liknande recept

Spara recept

Smörrebröd på svenska

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Äggcocotte

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Smörgåstårta med lax

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)