Club sandwich med grillad portabello

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassikern Club sandwich får twist med marinerad portabello. Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 portabellosvampar
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 12 toastbrödskivor
  • salladsblad
  • 2 avokador, skivade
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • Basilika-aioli
  • 2 dl majonnäs, gärna vegansk
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 kruka basilika, finhackad (stjälk och blad)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g pimentos de padron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär bort fötterna på svamparna och lägg svamparna i en påse med olja och vinäger. Förslut påsen och massera varsamt in marinaden på svamparna. Låt marinera 30 min.
  2. Blanda majonnäsen med vitlök, basilika och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek bröden. Stek eller grilla svamparna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pimentos de padronen tills skalet är lätt svart. Strö över flingsalt.
  4. Varva brödskivor med svamp, sallad, avokado, tomat, lök och basilika-aiolin. Skär ev i trekanter. Servera med paprikorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-03-20

God komplex smak när grillade marinerade svampen blandas med basilika-aiolin. Vi använde vanlig svamp det gick lika bra. Rekommenderas!

Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 portabellosvampar
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 12 toastbrödskivor
  • salladsblad
  • 2 avokador, skivade
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • Basilika-aioli
  • 2 dl majonnäs, gärna vegansk
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 kruka basilika, finhackad (stjälk och blad)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g pimentos de padron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Club sandwich med grillad portabello

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassikern Club sandwich får twist med marinerad portabello. Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort fötterna på svamparna och lägg svamparna i en påse med olja och vinäger. Förslut påsen och massera varsamt in marinaden på svamparna. Låt marinera 30 min.
  2. Blanda majonnäsen med vitlök, basilika och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek bröden. Stek eller grilla svamparna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pimentos de padronen tills skalet är lätt svart. Strö över flingsalt.
  4. Varva brödskivor med svamp, sallad, avokado, tomat, lök och basilika-aiolin. Skär ev i trekanter. Servera med paprikorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-03-20

God komplex smak när grillade marinerade svampen blandas med basilika-aiolin. Vi använde vanlig svamp det gick lika bra. Rekommenderas!

Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(24)