Clafoutis med körsbär

Clafoutis med körsbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
  • 500 g körsbär, tinade
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Clafoutis med körsbär
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g körsbär, tinade
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • florsocker, till servering

Clafoutis med körsbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!