Clafoutis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (27 betyg)

Clafoutis blir en perfekt efterrätt på sensommaren när det finns härliga plommon. Testa också med bigarråer istället för plommon.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 1 dl socker
  • 5 halverade och urkärnade stora plommon
  • 25 g smör
  • 2 msk rårörsocker
  • Servering:
  • 3 dl vispad grädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt ägg, hälften av kardemummafröna och socker. Vispa till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en springform, 24-26 centimeter i diameter. Lägg plommon i formen och häll på äggsmeten.
  3. Hyvla på smör, strö över råsocker och resten av kardemumman. Grädda tills clafoutin stelnat, 30-40 minuter.

Servering

Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med vaniljsocker.

Tips

Observera att antalet plommon kan variera beroende på storleken. Plommonen ska nästan täcka botten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-10-08

Vi har nu justerat mängden socker och plommon i receptet och ändrat storleken på formen.

Gunilla

2012-10-05

Testat receptet flera gånger och smeten passar bättre i en större form. Receptet är som en ugnspannkaka alltså mer flytande än en vanlig smet. Smaklös smet så tillsätt både kanel och kardemumma, mald.

Kirsti

2012-08-29

Testade detta men resultatet blev inte bra...Det blev bara en mycket stabbig smet som inte smakade något alls, med syra plommon till. Mycket mera socker skulle behövas för smakens skull, kanske grädde också?

Själv

2011-12-07

Bör testas.

Liknande recept

Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Granité med citron

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 1 dl socker
  • 5 halverade och urkärnade stora plommon
  • 25 g smör
  • 2 msk rårörsocker
  • Servering:
  • 3 dl vispad grädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Clafoutis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (27 betyg)

Clafoutis blir en perfekt efterrätt på sensommaren när det finns härliga plommon. Testa också med bigarråer istället för plommon.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt ägg, hälften av kardemummafröna och socker. Vispa till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en springform, 24-26 centimeter i diameter. Lägg plommon i formen och häll på äggsmeten.
  3. Hyvla på smör, strö över råsocker och resten av kardemumman. Grädda tills clafoutin stelnat, 30-40 minuter.

Servering

Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med vaniljsocker.

Tips

Observera att antalet plommon kan variera beroende på storleken. Plommonen ska nästan täcka botten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-10-08

Vi har nu justerat mängden socker och plommon i receptet och ändrat storleken på formen.

Gunilla

2012-10-05

Testat receptet flera gånger och smeten passar bättre i en större form. Receptet är som en ugnspannkaka alltså mer flytande än en vanlig smet. Smaklös smet så tillsätt både kanel och kardemumma, mald.

Kirsti

2012-08-29

Testade detta men resultatet blev inte bra...Det blev bara en mycket stabbig smet som inte smakade något alls, med syra plommon till. Mycket mera socker skulle behövas för smakens skull, kanske grädde också?

Själv

2011-12-07

Bör testas.

Liknande recept

Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Granité med citron

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)