Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tänk att man kan göra egna glassar så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 10 min + tid i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 500 g kvarg med citrussmak eller annan valfri kvarg
  • 70 g choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • Roliga strutar
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar
  • 4 våffelstrutar
  • 150 g hallon och valfri glass

Gör så här

  1. Fördela kvargen i glasspinneformar. Frys minst 2 timmar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  2. Doppa glassarna i chokladen och rulla direkt i nöthacket. Lägg tillbaka glassarna i frysen fram till servering.

Roliga strutar

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Krossa den turkiska pepparn i en mortel.
  2. Doppa kanten på strutarna först i chokladen och sedan i lakritskrosset.
  3. Ställ upp och ner att stelna på bakplåtspapper. Fördela glass och mosade hallon i strutarna.

Tips

Om man inte tycker om turkisk peppar kan man ta hackade nötter eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 500 g kvarg med citrussmak eller annan valfri kvarg
  • 70 g choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • Roliga strutar
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar
  • 4 våffelstrutar
  • 150 g hallon och valfri glass

Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tänk att man kan göra egna glassar så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 10 min + tid i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela kvargen i glasspinneformar. Frys minst 2 timmar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  2. Doppa glassarna i chokladen och rulla direkt i nöthacket. Lägg tillbaka glassarna i frysen fram till servering.

Roliga strutar

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Krossa den turkiska pepparn i en mortel.
  2. Doppa kanten på strutarna först i chokladen och sedan i lakritskrosset.
  3. Ställ upp och ner att stelna på bakplåtspapper. Fördela glass och mosade hallon i strutarna.

Tips

Om man inte tycker om turkisk peppar kan man ta hackade nötter eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies