Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tänk att man kan göra egna glassar så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 10 min + tid i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g kvarg med citrussmak eller annan valfri kvarg
  • 70 g choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • Roliga strutar
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar
  • 4 våffelstrutar
  • 150 g hallon och valfri glass

Gör så här

  1. Fördela kvargen i glasspinneformar. Frys minst 2 timmar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  2. Doppa glassarna i chokladen och rulla direkt i nöthacket. Lägg tillbaka glassarna i frysen fram till servering.

Roliga strutar

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Krossa den turkiska pepparn i en mortel.
  2. Doppa kanten på strutarna först i chokladen och sedan i lakritskrosset.
  3. Ställ upp och ner att stelna på bakplåtspapper. Fördela glass och mosade hallon i strutarna.

Tips

Om man inte tycker om turkisk peppar kan man ta hackade nötter eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Banoffee-paj

(84)

Snabba marängbakelser

(1)

Bärbägare

(14)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g kvarg med citrussmak eller annan valfri kvarg
  • 70 g choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • Roliga strutar
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar
  • 4 våffelstrutar
  • 150 g hallon och valfri glass

Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tänk att man kan göra egna glassar så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 10 min + tid i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela kvargen i glasspinneformar. Frys minst 2 timmar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  2. Doppa glassarna i chokladen och rulla direkt i nöthacket. Lägg tillbaka glassarna i frysen fram till servering.

Roliga strutar

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Krossa den turkiska pepparn i en mortel.
  2. Doppa kanten på strutarna först i chokladen och sedan i lakritskrosset.
  3. Ställ upp och ner att stelna på bakplåtspapper. Fördela glass och mosade hallon i strutarna.

Tips

Om man inte tycker om turkisk peppar kan man ta hackade nötter eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Banoffee-paj

(84)

Snabba marängbakelser

(1)

Bärbägare

(14)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies