Citrontryfflar

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Gula, goda tryffelbitar som passar perfekt som påskgodis.

Tillagningstid: 30 minuter + 2 timmar att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 citron, finrivet skal
  • 200 g vit choklad
  • Till garnering:
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk gul oljebaserad karamellfärg

Gör så här

  1. Koka upp grädde, honung och citronskal. Låt svalna 20 min i kylen och sila sedan bort citronskalet.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  3. Värm grädden igen och häll över chokladhacket. Rör tills chokladen har smält och du har en slät tryffel. Ställ i kylskåp att stelna tills det går att forma till tryfflar, ca 1 timme.
  4. Rulla 20 bollar och ställ in i kylen minst 30 min till. Bryt chokladen till garneringen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Droppa i karamellfärg och rör till en jämn färg.

Till garnering

  1. Doppa tryfflarna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



rebecca

2015-04-03

Slösade just 400g bara för att försöka med garneringen. Först la jag chokladen direkt i kastrullen. När jag hällde i Karamellfärg blev det jättegryningt och bara en det. Trodde först det berodde på att jag inte hade lagt det i vattenbad. Tills jag gjorde försök nr.2 började droppa i Karamellfärg försiktigt och märkte att det höll på att bli likadant även denna gången. Så jag fick helt enkelt rulla i tryfflar i denna massan som blivit. Och även fanns det massa kvar. Så man behöver absolut inte 200g till garneringen. 100-150 borde duga. Så 26+26 :- för chokladen + kostnaden för Karamellfärg som tydligen ska vara oljebaserad...

Linn

2013-03-29

Rättar mig själv: jag rullade tryfflarna i den gryniga massan och tänker att det blir lika gott ändå. Känns ju dumt att bara slänga mat för att det blev lite fel :-)

Linn

2013-03-29

Jag har använt receptet från Coops medlemstidning och där står det "gul hushållsfärg". Jag ser nu att ni ändrat till "gul oljebaserad hushållsfärg". Tack för det, jag har försökt två gånger med 200g vit choklad per tillfälle och således slösat en massa choklad eftersom den blev grynig och tjock och inte gick att rulla tryfflarna i! Finns det en oljebaserad hushållsfärg i Coop-butikerna? Själva tryffel-smeten blev dock jättesmaskig så de ska nog gå att ätas upp ändå!

Marie

2013-03-28

Men det framgår ju inte i receptet! Hur ska man veta detta innan? Jag bakar relativt ofta men visste inte detta! Säkert många fler än mig som har stått och gjort dessa nu till påsk...

Britta/Webbredaktionen

2013-03-28

@Marie Du har helt rätt. Man måste ha oljebaserad karamellfärg.

Marie

2013-03-27

Det har inte alls med det att göra! Man måste använda en oljebaserad karamellfärg för att chokladen innehåller olja och fett! Vanlig hushållsfärg är vattenbaserad!

Britta/Webbredaktionen

2013-03-27

Det beror på att chockladen blivit för varm, inte karamellfärgen.

Marie

2013-03-26

Katastrof!!!!! Varför skriva karamellfärg när det inte går att blanda just vit choklad med karamellfärg!! Blev bara en stor grynig massa!!!!

Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Citrusflarn

(4)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 citron, finrivet skal
  • 200 g vit choklad
  • Till garnering:
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk gul oljebaserad karamellfärg

Citrontryfflar

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Gula, goda tryffelbitar som passar perfekt som påskgodis.

Tillagningstid: 30 minuter + 2 timmar att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, honung och citronskal. Låt svalna 20 min i kylen och sila sedan bort citronskalet.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  3. Värm grädden igen och häll över chokladhacket. Rör tills chokladen har smält och du har en slät tryffel. Ställ i kylskåp att stelna tills det går att forma till tryfflar, ca 1 timme.
  4. Rulla 20 bollar och ställ in i kylen minst 30 min till. Bryt chokladen till garneringen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Droppa i karamellfärg och rör till en jämn färg.

Till garnering

  1. Doppa tryfflarna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



rebecca

2015-04-03

Slösade just 400g bara för att försöka med garneringen. Först la jag chokladen direkt i kastrullen. När jag hällde i Karamellfärg blev det jättegryningt och bara en det. Trodde först det berodde på att jag inte hade lagt det i vattenbad. Tills jag gjorde försök nr.2 började droppa i Karamellfärg försiktigt och märkte att det höll på att bli likadant även denna gången. Så jag fick helt enkelt rulla i tryfflar i denna massan som blivit. Och även fanns det massa kvar. Så man behöver absolut inte 200g till garneringen. 100-150 borde duga. Så 26+26 :- för chokladen + kostnaden för Karamellfärg som tydligen ska vara oljebaserad...

Linn

2013-03-29

Rättar mig själv: jag rullade tryfflarna i den gryniga massan och tänker att det blir lika gott ändå. Känns ju dumt att bara slänga mat för att det blev lite fel :-)

Linn

2013-03-29

Jag har använt receptet från Coops medlemstidning och där står det "gul hushållsfärg". Jag ser nu att ni ändrat till "gul oljebaserad hushållsfärg". Tack för det, jag har försökt två gånger med 200g vit choklad per tillfälle och således slösat en massa choklad eftersom den blev grynig och tjock och inte gick att rulla tryfflarna i! Finns det en oljebaserad hushållsfärg i Coop-butikerna? Själva tryffel-smeten blev dock jättesmaskig så de ska nog gå att ätas upp ändå!

Marie

2013-03-28

Men det framgår ju inte i receptet! Hur ska man veta detta innan? Jag bakar relativt ofta men visste inte detta! Säkert många fler än mig som har stått och gjort dessa nu till påsk...

Britta/Webbredaktionen

2013-03-28

@Marie Du har helt rätt. Man måste ha oljebaserad karamellfärg.

Marie

2013-03-27

Det har inte alls med det att göra! Man måste använda en oljebaserad karamellfärg för att chokladen innehåller olja och fett! Vanlig hushållsfärg är vattenbaserad!

Britta/Webbredaktionen

2013-03-27

Det beror på att chockladen blivit för varm, inte karamellfärgen.

Marie

2013-03-26

Katastrof!!!!! Varför skriva karamellfärg när det inte går att blanda just vit choklad med karamellfärg!! Blev bara en stor grynig massa!!!!

Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Citrusflarn

(4)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies