Citronsorbet med mixade hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Svalkande citronsyrlig glass med en söt bärsås.

Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl citron, pressad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk mascarpone
  • Hallonsås:
  • 200 g hallon, tinade
  • 3 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt in en form, cirka 25 cm i diameter, i frysen.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda sakta under 15 minuter. Låt sockerlagen svalna. Tillsätt citronsaft och skal.
  3. Rör sedan ner mascarponeosten så att den är helt blandad. Smaka av. Skulle den vara för syrlig tillsätt lite socker. Häll smeten i den frysta formen och ställ in i frysen 1-1½ timme. Rör om med en gaffel. Upprepa detta en gång i timmen under 3 timmar.
  4. Kör hallonen i en mixer tillsammans med florsockret till en slät sås. Om den blir för tjock, späd med lite vatten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2015-12-31

Mascarponen skar sig med citronskalet, även om smaken var bra.

Liknande recept

Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktsallad från D-flex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blåbärscheesecake med citron

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Citronpaj med vit choklad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Glass au four med skumtomtar

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl citron, pressad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk mascarpone
  • Hallonsås:
  • 200 g hallon, tinade
  • 3 msk florsocker

Citronsorbet med mixade hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Svalkande citronsyrlig glass med en söt bärsås.

Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt in en form, cirka 25 cm i diameter, i frysen.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda sakta under 15 minuter. Låt sockerlagen svalna. Tillsätt citronsaft och skal.
  3. Rör sedan ner mascarponeosten så att den är helt blandad. Smaka av. Skulle den vara för syrlig tillsätt lite socker. Häll smeten i den frysta formen och ställ in i frysen 1-1½ timme. Rör om med en gaffel. Upprepa detta en gång i timmen under 3 timmar.
  4. Kör hallonen i en mixer tillsammans med florsockret till en slät sås. Om den blir för tjock, späd med lite vatten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2015-12-31

Mascarponen skar sig med citronskalet, även om smaken var bra.

Liknande recept

Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktsallad från D-flex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blåbärscheesecake med citron

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Citronpaj med vit choklad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Glass au four med skumtomtar

Betyg
Betyg
(1)