Citronsorbet med mixade hallon

Betyg (1-5):
2.77 (30 betyg)

Svalkande citronsyrlig glass med en söt bärsås.

Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl citron, pressad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk mascarpone
  • Hallonsås:
  • 200 g hallon, tinade
  • 3 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt in en form, cirka 25 cm i diameter, i frysen.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda sakta under 15 minuter. Låt sockerlagen svalna. Tillsätt citronsaft och skal.
  3. Rör sedan ner mascarponeosten så att den är helt blandad. Smaka av. Skulle den vara för syrlig tillsätt lite socker. Häll smeten i den frysta formen och ställ in i frysen 1-1½ timme. Rör om med en gaffel. Upprepa detta en gång i timmen under 3 timmar.
  4. Kör hallonen i en mixer tillsammans med florsockret till en slät sås. Om den blir för tjock, späd med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2015-12-31

Mascarponen skar sig med citronskalet, även om smaken var bra.

Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Grillade fruktspett

(18)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl citron, pressad
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk mascarpone
  • Hallonsås:
  • 200 g hallon, tinade
  • 3 msk florsocker

Citronsorbet med mixade hallon

Betyg (1-5):
2.77 (30 betyg)

Svalkande citronsyrlig glass med en söt bärsås.

Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt in en form, cirka 25 cm i diameter, i frysen.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda sakta under 15 minuter. Låt sockerlagen svalna. Tillsätt citronsaft och skal.
  3. Rör sedan ner mascarponeosten så att den är helt blandad. Smaka av. Skulle den vara för syrlig tillsätt lite socker. Häll smeten i den frysta formen och ställ in i frysen 1-1½ timme. Rör om med en gaffel. Upprepa detta en gång i timmen under 3 timmar.
  4. Kör hallonen i en mixer tillsammans med florsockret till en slät sås. Om den blir för tjock, späd med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2015-12-31

Mascarponen skar sig med citronskalet, även om smaken var bra.

Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Grillade fruktspett

(18)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies