Citronris med savojkål och kokos

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Gott med de knapriga nötterna. Kokta gröna linser gör det matigt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vatten
  • 1 msk jordnötsolja till wokning
  • 0.5 liten savoykål (300 g), i bitar
  • 100 g grovhackade cashewnötter
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 4 röda urkärnade chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pressad citronsaft

Gör så här

  1. Skölj riset under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Häll ris och vatten i en kastrull. Koka upp, rör om och låt sjuda 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10 min.
  2. Hetta upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Stek savojkålen ca 2 min under omrörning.
  3. Lägg kålen åt sidan och stek cashewnötter, linser, chili, gurkmeja och senapsfrön. Blanda ihop ris och kål med alla övriga ingredienser.

Tips

Om du inte har savojkål funkar det precis lika bra med vitkål. Eller sallad (den ska inte stekas).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2016-12-16

Sisådär, en rätt som blev mindre och mindre god för varje tugga. Torr, smaklös och för mäktig på samma gång.

Ayline

2016-10-15

Torrt och var inte så intressant i sig självt. Hade uppskattat att ha någon form av sås eller fuktigt till maten.

Hanna

2016-10-10

Smarr! Fisksås gav en fin sälta.

Rebecca

2016-09-03

Tyvärr inte jättegott. Blekt i smaken.

Botilda

2015-10-20

Jättegott - jag tog chilipulver istället för chilifrukterna

Liknande recept

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vatten
  • 1 msk jordnötsolja till wokning
  • 0.5 liten savoykål (300 g), i bitar
  • 100 g grovhackade cashewnötter
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 4 röda urkärnade chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pressad citronsaft

Citronris med savojkål och kokos

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Gott med de knapriga nötterna. Kokta gröna linser gör det matigt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Häll ris och vatten i en kastrull. Koka upp, rör om och låt sjuda 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10 min.
  2. Hetta upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Stek savojkålen ca 2 min under omrörning.
  3. Lägg kålen åt sidan och stek cashewnötter, linser, chili, gurkmeja och senapsfrön. Blanda ihop ris och kål med alla övriga ingredienser.

Tips

Om du inte har savojkål funkar det precis lika bra med vitkål. Eller sallad (den ska inte stekas).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2016-12-16

Sisådär, en rätt som blev mindre och mindre god för varje tugga. Torr, smaklös och för mäktig på samma gång.

Ayline

2016-10-15

Torrt och var inte så intressant i sig självt. Hade uppskattat att ha någon form av sås eller fuktigt till maten.

Hanna

2016-10-10

Smarr! Fisksås gav en fin sälta.

Rebecca

2016-09-03

Tyvärr inte jättegott. Blekt i smaken.

Botilda

2015-10-20

Jättegott - jag tog chilipulver istället för chilifrukterna

Liknande recept

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies