Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
  • Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
  2. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Samantha! Det ska vara 100 g rumsvarmt smör i kakan. Mvh/Maja, redaktör

Samantha

2020-07-11

Hur mycket smör ska det vara i kakan, det står nämligen inte nämt i ingredienslista, men i hur man gör.

Vanessa

2020-04-20

Så gott det var 👍

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
  • Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
  2. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Samantha! Det ska vara 100 g rumsvarmt smör i kakan. Mvh/Maja, redaktör

Samantha

2020-07-11

Hur mycket smör ska det vara i kakan, det står nämligen inte nämt i ingredienslista, men i hur man gör.

Vanessa

2020-04-20

Så gott det var 👍