Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar
Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

3.71 (7 betyg)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.

  2. 2

    Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. 1

    Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar